ERP-EL02-5.0.6.0

Από

Entersoft Business Suite®

Περιεχόμενα

Συνοπτική περιγραφή περιεχομένων

Εμπορική και Οικονομική διαχείριση

  • Έκδοση & ηλεκτρονική αποστολή τιμολογίων μέσω Παρόχου – Διασύνδεση με την Retail Link
  • Αναβάθμιση της υποστήριξης των Ηλεκτρονικών Βιβλίων και προσαρμογές στις αλλαγές τις τελευταίας έκδοσης 1.0.2 του myData.
  • myData - νέα Οθόνη διαχείρισης των εργασιών που αφορούν τις συναλλαγές προς διαβίβαση
  • Διασύνδεση με τερματικά πιστωτικών καρτών – JCC Κύπρος

CRM

  • Επιπλέον δυνατότητα στην απεικόνιση σχέσεων προσώπων πωλήσεων: People @ the center
  • Νέο εργαλείο διαχείρισης επικράτειας
  • Το πλάνο καταμέτρησης ειδών έχει σχεδιαστεί εκ νέου και έχει νέες επεκτάσεις
  • Νέα εργασία τιμοληψίας
  • Νέα λίστα διαχείρισης ολοκληρωμένων εργασιών τιμοληψίας
  • Νέα διαχειριστική αναφορά τιμοληψίας
  • Νέα αναφορά τιμοληψίας ανταγωνισμού

Οριζόντια λειτουργικότητα

  • Collaboration – Entersoft Chat | διασφάλιση άμεσης και υψηλού επιπέδου συνεργασίας μέσω δυνατότητας για Chat μεταξύ των χρηστών των Entersoft Business Suite εφαρμογών.
    • Sharing κλήσεων (invokes), στιγμιότυπων οθόνης, export σε excel
    • Αξιοποίηση Cognitive Tools
    • Ευέλικτη και σύγχρονη υποδομή
    • Εύκολη και καθοδηγούμενη παραμετροποίηση
  • Διαγραμματική απεικόνιση αυτοματισμών σε flowcharts.
  • Λίστες οντοτήτων
    • Νέα, δυναμική φόρμα, με αναφορές αξιοποίησης και βελτιωμένα controls χρήσης
    • Προσωπικές λίστες και λίστες κοινής χρήσης
    • Διεταιρικές λίστες και λίστες ανά εταιρεία
    • Οριζόμενα πεδία
    • Υποστήριξη SEO και διαχείριση στο WEB
    • Λήψη στιγμιότυπου λίστας
    • Βελτιώσεις ως προς την ευχρηστία των παραμέτρων τύπου ESList
  • Όψεις
    • Δυνατότητα για αναλογικό resize εικόνων & προβολή εικόνας στο αρχικό μέγεθος
    • Διευκολύνεται ο ορισμός της context πληροφόρησης
  • Επεξεργασία OLAP
    • νέα δυνατότητα για Αποθήκευση ως
    • βελτιώσεις στην εμφάνιση συνόλων
  • Ολοκλήρωση με Entersoft Cloud Store | Δημιουργία συνδρομής
  • Σχεδίαση όψεων & EMIs | Προεπισκόπηση αποτελεσμάτων
  • Πρόταση γλώσσας εισόδου διαφορετικής της default, κατά το πρώτο login
  • Keyboard shortcuts στα μηνύματα της εφαρμογής

Στη συνέχεια αναλύεται κατά κατηγορία ο κατάλογος των νέων λειτουργιών & βελτιώσεων με οδηγίες χρήσης & παραδείγματα.

  1. = Εμπορική και Οικονομική διαχείριση =
    1. == Έκδοση & ηλεκτρονική αποστολή τιμολογίων μέσω Παρόχου – Διασύνδεση με την Retail Link ==

Σε αυτήν την έκδοση, δόθηκε η δυνατότητα διασύνδεσης με την Retal@Link που ως πιστοποιημένος από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε) πάροχος Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης φροντίζει,

  • Την δημιουργία και διαβίβαση των συνόψεων των συναλλαγών στην πλατφόρμα myDATA βάσει των οδηγιών της Α.Α.Δ.Ε
  • Την δημιουργία του PEPPOL xml βάσει των προδιαγραφών της ΕΕ
  • Την αποθήκευση των συναλλαγών σε PEPPOL.xml και ψηφιακή μορφή (PDF) καθώς και την αποστολή τους στον λήπτη.

Όσες επιχειρήσεις επιλέξουν τις υπηρεσίες των Παρόχων Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης, μπορούν να διαβιβάζουν άμεσα τα επίσημα παραστατικά δική τους έκδοσης (ΕΣΟΔΑ) στην πλατφόρμα myDATA. Η διαβίβαση των παραστατικών ψηφιακής τιμολόγησης γίνεται με ευθύνη του Παρόχου, σε πραγματικό χρόνο κατά την έκδοση των παραστατικών.

Η καταχώριση γίνεται κανονικά είτε με πληκτρολόγηση είτε μέσω μεταβάσεων με όλες τις γνωστές διαδικασίες εισαγωγής τιμολογίων. Η αποστολή γίνεται μέσω της διαδικασίας εκτύπωσης (μαζική εκτύπωση μέσω λίστας είτε από την οθόνη του παραστατικού).

Τονίζεται ότι αν μια εταιρεία αποφασίσει να χρησιμοποιήσει πάροχο ηλεκτρονικής τιμολόγησης, τότε θα πρέπει όλα τα επίσημα παραστατικά δικής της έκδοσης προς τρίτους να διαβιβάζονται μέσω του πάροχου ηλεκτρονικής τιμολόγησης.

Η τυπική ροή εργασίας είναι ως εξής.

ERP-EL02-5.0.6.0-image3.png

Βήμα 1

ERP-EL02-5.0.6.0-image4.pngΑποστολή συναλλαγής στον πάροχο. Για την ηλεκτρονική αποστολή των παραστατικών εσόδων στον πάροχο δεν απαιτείται κάποια επιπλέον ενέργεια. Η αποστολή γίνεται μέσω της εκτύπωσης του παραστατικού.

Σε αυτό το βήμα τα παραστατικά δεν μπορεί να θεωρηθούν ακόμη επίσημα και δεν μπορεί να εκτυπωθούν, μια και λείπουν οι πληροφορίες αυθεντικοποίησης τους από την Α.Α.Δ.Ε.

Βήμα 2

Με την αποστολή τους στην Retail-Link γίνεται άμεσα και η διαβίβαση των συνόψεων τους στην πλατφόρμα myDATA.

Βήμα 3

Στην συνέχεια, μετά την επιτυχή διαβίβαση, επιστρέφονται πίσω στο ERP οι πληροφορίες αυθεντικοποίησης του παραστατικού που το καθιστούν επίσημο και ενημερώνεται αναλόγως και το πεδίο «Εκτυπωμένο» στην επικεφαλίδα του.

Βήμα 4

ERP-EL02-5.0.6.0-image5.pngΗ διαδικασία προχωρά στην εκτύπωση του παραστατικού σε φυσικό εκτυπωτή ή σε ψηφιακή εκτύπωση (PDF) που υποχρεωτικά πρέπει να συμπεριλαμβάνει και τα στοιχεία αυθεντικοποίησης που έχουν δοθεί από την Α.Α.Δ.Ε.

Η ψηφιακή εκτύπωση του παραστατικού (PDF) μπορεί να γίνει είτε από την Retail-Link είτε από το ERP.

https://www.iconexperience.com/_img/o_collection_png/blue_dark_grey/32x32/plain/sign_warning.png Προσοχή

Είναι σαφές ότι για τα παραστατικά που αποστέλλονται ηλεκτρονικά στον πάροχο ηλεκτρονικής τιμολόγησης, το πεδίο Εκτυπωμένο στην επικεφαλίδα των παραστατικών, δεν αναφέρεται στην φυσική ή ψηφιακή εκτύπωση αλλά στην επιτυχημένη ηλεκτρονική διαβίβαση στον πάροχο.

Στοιχεία αυθεντικοποίησης παραστατικού

Τα προς έκδοση ψηφιακά τιμολόγια που διαβιβάστηκαν από τον πάροχο, υποβάλλονται σε βασικούς ελέγχους από την πλατφόρμα myDATA και σημαίνονται με τον «Μοναδικό Αριθμό Καταχώρησης» (ΜΑΡΚ) , ο οποίος συνοδεύει υποχρεωτικά κάθε τιμολόγιο, που εκδίδεται από αδειοδοτημένο λογισμικό.
Στην συνέχεια μετά την επιτυχή διαβίβαση τους, επιστρέφονται πίσω στο ERP οι πληροφορίες αυθεντικοποίησης τους στην νέα επέκταση του σχήματος (ESFIEinvoiceProviderDetails).

Αναλυτικά αυτές οι πληροφορίες είναι:

Μοναδικός αριθμός καταχώρισης MarkID
Αναγνωριστικό παραστατικού UID
Κωδικός αυθεντικοποίησης παραστατικού AuthenticationCode
Επωνυμία παρόχου ProviderName
URL παρόχου ProviderURL
URL παραστατικού InvoiceURL
Κωδικός QR QRCode
ERP-EL02-5.0.6.0-image7.png Επέμβαση στις φόρμες εκτύπωσης παραστατικών

ERP-EL02-5.0.6.0-image8.pngΟι φόρμες εκτύπωσης των παραστατικών θα πρέπει να τροποποιηθούν για να συμπεριλάβουν τις παραπάνω πληροφορίες.
Ιδιαίτερα για την εκτύπωση του QR Code θα πρέπει στις Ιδιότητες του πεδίου να επιλεχθεί η ιδιότητα Εικόνα. Ενώ για το πεδίο URL παρόχου θα πρέπει να ενταχθεί ένα νέο πεδίο κειμένου με την τιμή www.retail-link.gr

Αποτυχία αποστολής

Στην περίπτωση ελλιπών στοιχείων τα παραστατικά που έχουν διαβιβαστεί στην πλατφόρμα myDTA δεν λαμβάνουν τα στοιχεία αυθεντικοποίσης. Επιστρέφεται όμως μήνυμα λάθους.

Ως αποτέλεσμα αυτά τα παραστατικά δεν μπορούν να εκδοθούν. Αντίθετα θα πρέπει πρώτα να διορθωθούν και να αποσταλούν εκ νέου.

ERP-EL02-5.0.6.0-image9.png

Επέμβαση σε απεσταλμένα παραστατικά

Βάσει των οδηγιών της Α.Α.Δ.Ε παραστατικά που έχουν επιτυχώς διαβιβαστεί στην πλατφόρμα myDATA μέσω πάροχου ηλεκτρονικής τιμολόγησης, δεν μπορούν να μεταβληθούν, διαγραφούν ή ακυρωθούν. Για τον λόγο δεν είναι εφικτή επέμβαση σε αυτά τα παραστατικά.

Συνεπώς σε περίπτωση λανθασμένης καταχώρησης, θα πρέπει να εκδοθεί πιστωτικό τιμολόγιο ίδιο με το αρχικό παραστατικό το οποίο με την σειρά του και αυτό θα πρέπει να διαβιβαστεί στην πλατφόρμα.

Έλεγχος παραστατικών

Για την εύκολη διαχείριση των παραστατικών προς ηλεκτρονική αποστολή σε πάροχο, ενσωματώθηκε η νέα όψη Διαχείριση παραστατικών παρόχου από το μενού Πωλήσεις\Διασύνδεση με πάροχο ηλ. Τιμολόγησης. Η όψη συγκεντρώνει όλα τα παραστατικά εμπορικών συναλλαγών (χονδρικής και λιανικής) που έχουν χαρακτηριστεί αναλόγως στην σειρά τους.

Τα παραστατικά ομαδοποιούνται βάσει της κατάστασης τους, οδηγώντας έτσι τον χρήστη στις ενέργειες που πρέπει να γίνουν. Ενώ με χρήση του κριτηρίου Κατάσταση αποστολής, μπορεί κανείς να διαχειριστεί κάθε ομάδα παραστατικών διαφορετικά.

D:\EBS\Multiligual\00-Greece\Customization\RetailLink\IMP-22283-Οψη διαχείρισης παραστατικών παρόχου\Icons\bullet_square_blue.png

Προς αποστολή

Είναι παραστατικά που δεν έχουν αποσταλεί στον πάροχο ηλεκτρονικής τιμολόγησης.

D:\EBS\Multiligual\00-Greece\Customization\RetailLink\IMP-22283-Οψη διαχείρισης παραστατικών παρόχου\Icons\bullet_square_red.png

Με λάθη

Εδώ ανήκουν παραστατικά που επιχειρήθηκε η αποστολή τους αλλά προέκυψαν σφάλματα με αποτέλεσμα να αποτύχει η διαβίβασή τους.

D:\EBS\Multiligual\00-Greece\Customization\RetailLink\IMP-22283-Οψη διαχείρισης παραστατικών παρόχου\Icons\bullet_square_green.png

Επιτυχής αποστολή

Αφορά παραστατικά που επιτυχώς έχουν ενημερώσει τον πάροχο ηλεκτρονικής τιμολόγησης και έχουν διαβιβαστεί επιτυχώς στην πλατφόρμα myDATA.

ERP-EL02-5.0.6.0-image13.png

D:\EBS\Multiligual\00-Greece\Customization\RetailLink\IMP-22283-Οψη διαχείρισης παραστατικών παρόχου\Icons\error.png Έλεγχος λαθών

ERP-EL02-5.0.6.0-image14.pngERP-EL02-5.0.6.0-image15.pngΓια όσες εγγραφές παρουσιάσουν λάθη κατά την προσπάθεια διαβίβασης τους στην Υπηρεσία, δίνεται η δυνατότητα εμφάνισης των εν λόγω αιτιών μη αποστολής, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες προσαρμογής και να αποσταλεί εκ νέου με επιτυχία. Τα σφάλματα διαβίβασης καταγράφονται και μπορείτε να τα ελέγξετε πατώντας πάνω στο εικονίδιο της εγγραφής της όψης. Αν απαιτούνται διορθώσεις στο παραστατικό για να επιλυθούν τα σφάλματα, αυτό πρέπει να γίνει πριν επιχειρήσετε ξανά την αποστολή της συναλλαγής στο πάροχο.

D:\EBS\Multiligual\00-Greece\Customization\RetailLink\IMP-22283-Οψη διαχείρισης παραστατικών παρόχου\Icons\document_zoom_in.png Στοιχεία αυθεντικοποίησης παραστατικού

ERP-EL02-5.0.6.0-image16.pngΕνώ επιλέγοντας το εικονίδιο σε κάθε εγγραφή που έχει επιτυχώς αποσταλεί από τον πάροχο στην πλατφόρμα myDATA μπορεί κάνεις να δει τα στοιχεία αυθεντικοποίησης του παραστατικού.

ERP-EL02-5.0.6.0-image17.png

Παραμετροποίηση Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης

Σειρές παραστατικών

Στις σειρές παραστατικών, στην υποσελίδα «Εκτύπωση-Αλληλογραφία» στο πεδίο Ηλεκτρονική τιμολόγηση επιλέγεται η τιμή Μέσω παρόχου.

ERP-EL02-5.0.6.0-image18.png

Η ενεργοποίηση αυτού του πεδίου είναι η μοναδική απαραίτητη ρύθμιση για την ενεργοποίηση της λειτουργικότητας ηλεκτρονικής αποστολής στην Retail-Link.

Διασύνδεση με την Υπηρεσία της Retail-Link

Στην νέα γενική παράμετρο Ηλεκτρονική τιμολόγηση: Στοιχεία σύνδεσης παρόχου, στην κατηγορία Παράμετροι ηλεκτρονικών συναλλαγών, θα πρέπει να συμπληρωθεί ο κωδικός και το κλειδί χρήστη που δίνεται από την Retail-Link για την χρήση της υπηρεσίας.

ERP-EL02-5.0.6.0-image19.png

Ενεργοποίηση παραγωγικού περιβάλλοντος

Η διασύνδεση με την Υπηρεσία της Retail-Link γίνεται με το παραγωγικό της περιβάλλον. Όμως για λόγους προετοιμασίας, παραμετροποίησης και ελέγχου είναι διαθέσιμο από την Υπηρεσία περιβάλλον ΤΕΣΤ. Κατά την περίοδο υλοποίησης των διαδικασιών για να γίνει χρήση του ΤΕΣΤ περιβάλλοντος, είναι απαραίτητο να αντιγραφεί το αρχείο ESeInvoicingProviderSettings από το φάκελο ESConfig στο φάκελο CSConfig και να γίνει η δήλωση των παραμέτρων όπως παρακάτω. Μετά το πέρας των ελέγχων το αρχείο θα πρέπει να αφαιρεθεί από τον CS φάκελο της εφαρμογής ώστε να επανέλθει η λειτουργία του παραγωγικού περιβάλλοντος.

\\brutus\entersoft\Install\Development\Icons\IconExperience (new)\o_collection\o_collection_png\dark_grey\32x32\businessperson.png \ESConfig\ESeInvoicingProviderSettings.xml.

<?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?>

<configuration>

<settings>

<add key="eInvoicingProvider_RL_HostName" value="https://apidev.einvoice.retail-link.gr%22 />

<add key="eInvoicingProvider_RL_IsTest" value="1" />

<add key="eInvoicingProvider_RL_RetryRequest" value="5" />

</settings>

</configuration>

https://www.iconexperience.com/_img/o_collection_png/blue_dark_grey/32x32/plain/sign_warning.png Προσοχή

Στο ίδιο αρχείο πέραν της δήλωσης του περιβάλλοντος, υπάρχουν δύο ακόμη παράμετροι. Ακολουθεί επεξηγηματικός πίνακας.

Παράμετρος Επεξήγηση Προτεινόμενη τιμή
eInvoicingProvider_RL_HostName

Εδώ ορίζεται αν θα κληθεί το TEST ή Παραγωγικό περιβάλλον της Υπηρεσίας

Παραγωγικό:

https://api.einvoice.retail-link.gr/

Test:

https://apidev.einvoice.retail-link.gr

https://api.einvoice.retail-link.gr/
eInvoicingProvider_RL_IsTest

Η παράμετρος αυτή ορίζει αν η συναλλαγές που αποστέλλονται στην Υπηρεσία της R@L αφορούν το παραγωγικό ή Test περιβάλλον της Υπηρεσίας MyData της Α.Α.Δ.Ε.

0 = Παραγωγικό

1 = Τεστ

1
eInvoicingProvider_RL_RetryRequest Η παράμετρος αυτή ορίζει τον αριθμό των προσπαθειών αποστολής στην περίπτωση αποτυχίας λόγω αδυναμίας σύνδεσης. 5

MyDATA παραμετροποίηση

Αν και η διαβίβαση των συνόψεων παραστατικών εσόδων στην πλατφόρμα myDATA γίνεται μέσω του παρόχου Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης, είναι αναγκαίο να έχει γίνει η παραμετροποίηση της εφαρμογής για αυτόν τον σκοπό. Αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο κείμενο τεκμηρίωσης EBS-MyData-AADE που είναι διαθέσιμο στην περιοχή \ESBooks.

Αρχείο μορφότυπου

Το σύνολο των πληροφοριών που αφορούν ένα παραστατικό αποστέλλονται από το ERP στον πάροχο Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης μέσω ενός νέου xml αρχείου (μορφότυπος) το οποίο δημιουργείται κατά την έκδοση φορολογικών στοιχείων και θα περιέχει αναλυτικά στοιχεία της συναλλαγής, βάσει συγκεκριμένων προδιαγραφών. Η ύπαρξη αυτού του επιπλέον αρχείου έρχεται να τυποποιήσει τα διακινούμενα αρχεία ηλεκτρονικών παραστατικών και τον τρόπο επικοινωνίας μεταξύ εκδότη και λήπτη.

Το EBS ενσωματώνει αυτή τη σχεδίαση, ανεξαρτήτως από την επίσημη ή όχι χρήση της, για να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των επιχειρήσεων, μέσω της διαφύλαξης σε ενιαία-πλήρη μορφή των στοιχείων παραστατικών, για κάθε χρήση, αναλόγως των μεταξύ τους συμφωνιών.

Στις προδιαγραφές του αρχείου προβλέπεται η δυνατότητα διαφοροποίησης του περιεχομένου του κατά περίπτωση και σύμφωνα με τις εκάστοτε ανάγκες. Η παραγόμενη μορφή του αρχείου είναι τύπου xml και ο μηχανισμός κατασκευής του στηρίζεται στη χρήση ενός Σχεδίου ανάθεσης (αυτοματισμός eInvoicingNeutralXML.xml στην περιοχή ESMapProfiles\ESFIDocumentTrade).

ERP-EL02-5.0.6.0-image21.png Σημείωση
Το αρχείο που παράγεται αποθηκεύεται στα σχετικά έγγραφα του παραστατικού.

ERP-EL02-5.0.6.0-image22.png

Ηλεκτρονικά βιβλία (MyData)

Σε αυτήν την έκδοση υποστηρίχθηκαν ένα σύνολο νέων λειτουργιών.

  • Σε αυτήν την έκδοση προστέθηκε νέα Οθόνη διαχείρισης των εργασιών που αφορούν τις συναλλαγές προς διαβίβαση στην πλατφόρμα myDATA. Σε αυτήν συγκεντρώνονται όλες οι συναλλαγές εκδότη, λήπτη και συμψηφιστικές εγγραφές που αφορούν την υπηρεσία myDATA καθώς και οι εργασίες που πρέπει να γίνουν για κάθε ομάδα εγγραφών προκειμένου να ενημερώσουν επιτυχώς την πλατφόρμα και να απεικονιστούν στα Ηλεκτρονικά Βιβλία της εταιρείας. Η κλήση της γίνεται από την επιλογή του μενού Λογιστήριο\Εργασίες λήξης περιόδου\Ηλεκτρονικά βιβλία Α.Α.Δ.Ε (myDATA)\Οθόνη διαχείρισης myDATA.

    Η οθόνη χωρίζεται σε τρεις σελίδες, που εμφανίζουν αποτελέσματα βάσει κοινών παραμέτρων.
    cid:image016.png@01D71C28.76113DF0

Παραστατικά εκδότη

Η πρώτη οθόνη, αποτελεί το βασικό σημείο ελέγχου και διαχείρισης της κατάστασης ενημέρωσης των Ηλεκτρονικών βιβλίων για τα παραστατικά που εκδίδει η εταιρεία. Είναι συναλλαγές με Κατηγορία παρ/κου Α.Α.Δ.Ε. μια από τις κατηγορίες με κωδικό 1* έως 11*.

ERP-EL02-5.0.6.0-image24.pngΤα παραστατικά ομαδοποιούνται βάσει της κατάστασης τους, οδηγώντας έτσι τον χρήστη στις ενέργειες που πρέπει να γίνουν.  Ενώ μέσω του δυναμικού φίλτρου που υπάρχει στο πάνω μέρος της οθόνης μπορεί κανείς να διαχειριστεί μέρος των εγγραφών κάθε φορά.

 

 ERP-EL02-5.0.6.0-image25.png

Ενέργειες επί του συνόλου των εγγραφών…

 ERP-EL02-5.0.6.0-image26.png

 

 

Η ενέργεια Διαβίβαση συνόψεων εκτελείται για όλα τα παραστατικά.

ERP-EL02-5.0.6.0-image27.pngΑν βρεθούν παραστατικά Χωρίς σύνοψη , η διαδικασία πρώτα θα δημιουργήσει τις συνόψεις και μετά θα προχωρήσει άμεσα στην διαβίβαση τους.

ERP-EL02-5.0.6.0-image10.pngΤα παραστατικά Προς αποστολή , είναι τα παραστατικά εκείνα στα οποία έχουν δημιουργηθεί συνόψεις και μπορούν να διαβιβαστούν στην υπηρεσία myData.

ERP-EL02-5.0.6.0-image11.pngΕνώ τα παραστατικά Με λάθη, θα πρέπει πρώτα να γίνουν οι όποιες διορθώσεις απαιτούνται πριν γίνει εκ νέου η προσπάθεια διαβίβαση τους.

Στα παραστατικά εσόδων η δημιουργία συνόψεων και χαρακτηρισμών γίνεται αυτόματα με την καταχώριση των παραστατικών.

 

Ενέργειες ανά εγγραφή

ERP-EL02-5.0.6.0-image28.png

Λάθη

Για όσες εγγραφές παρουσιάσουν λάθη κατά την προσπάθεια διαβίβασης τους στην Υπηρεσία, δίνεται η δυνατότητα εμφάνισης των εν λόγω αιτιών μη αποστολής, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες προσαρμογής και να αποσταλεί εκ νέου με επιτυχία. Τα σφάλματα διαβίβασης καταγράφονται και μπορείτε να τα ελέγξετε πατώντας πάνω στο εικονίδιο της εγγραφής της όψης. Αν απαιτούνται διορθώσεις στο παραστατικό για να επιλυθούν τα σφάλματα, αυτό πρέπει να γίνει πριν επιχειρήσετε ξανά την χειροκίνητη ή αυτόματη αποστολή. ERP-EL02-5.0.6.0-image29.png

ERP-EL02-5.0.6.0-image30.png

 

 

Προεπισκόπηση σύνοψης

Εμφανίζει σε μορφή xml τα περιεχόμενα της σύνοψης που επιλεγμένου παραστατικού. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για λόγους ελέγχου στην περίπτωση αποτυχίας αποστολής.

ERP-EL02-5.0.6.0-image31.png

C:\Users\mza\AppData\Local\Temp\SNAGHTML492b1bd1.PNG

Επεξεργασία χαρακτηρισμών

Επιλέγοντας το ανάλογο εικονίδιο επί της γραμμή εμφανίζεται η οθόνη επεξεργασία χαρακτηρισμών.

Αυτό που απαιτείται να γίνει κατά τον χαρακτηρισμό των γραμμών σύνοψης, είναι ο χαρακτηρισμός των αξιών που αναλογούν σε κάθε κατηγορία (συντελεστή) ΦΠΑ και το σπάσιμο της σε μια ή περισσότερες κατηγορίες χαρακτηρισμών. Απαιτείται η ενημέρωση δύο πεδίων, του Κωδικού χαρακτηρισμού και της Κατηγορίας χαρακτηρισμού.

ERP-EL02-5.0.6.0-image33.png

ERP-EL02-5.0.6.0-image34.png

Διαβίβαση σύνοψης

Επιλέγοντας το ανάλογο εικονίδιο επί της γραμμή εκτελείται η διαδικασία διαβίβασης επί του συγκεκριμένου παραστατικού.

ERP-EL02-5.0.6.0-image35.png

Παραστατικά λήπτη

Η δεύτερη οθόνη αφορά τα παραστατικά έκδοσης τρίτων προς την επιχείρηση.

Χωρίζεται σε δύο υπο-οθόνες διαχωρίζοντας τις εργασίες λήψης και σύνδεσης των συνόψεων από τις ενέργειες επεξεργασίας που απαιτούνται να γίνουν από το λογιστήριο πριν διαβιβαστούν εκ νέου στην υπηρεσία myDATA για την ενημέρωση των Ηλεκτρονικών Βιβλίων της επιχείρησης.

Εργασίες σύνδεσης

ERP-EL02-5.0.6.0-image36.png

Οι οθόνη χωρίζεται σε δύο περιοχές. Στο πάνω μέρος, μετά την λήψη από την υπηρεσία myDATA, εμφανίζονται οι εγγραφές συνόψεων ενώ στο κάτω μέρος τα παραστατικά Αγορών που ακόμα δεν έχουν συνδεθεί.

Ενέργειες επί του συνόλου των εγγραφών…
 ERP-EL02-5.0.6.0-image37.png Η ενέργεια Λήψη συνόψεων επικοινωνεί με την υπηρεσία για να λάβει όσες συνόψεις έχουν διαβιβαστεί στην υπηρεσία myDATA και αφορούν το ΑΦΜ της επιχείρησης.
ERP-EL02-5.0.6.0-image38.png Με την ενέργεια αυτή, γίνονται οι συνδέσεις των συνόψεων που λήφθηκαν από την Υπηρεσία, με τα παραστατικά αγορών. Είναι μια best-match διαδικασία που προσπαθεί να συνδέσει τις εγγραφές βάσει ΑΦΜ, Ημερομηνίας έκδοσης και Συνολικής αξίας.
Ενέργειες ανά εγγραφή :

ERP-EL02-5.0.6.0-image39.png

Σύνδεση σύνοψης-παραστατικού

Επιλέγοντας το αντίστοιχο εικονίδιο επί της εγγραφής σύνοψης, εμφανίζεται παράθυρο καταχώρησης και επεξεργασίας των συνδέσεων των συνόψεων με τα αγορών/δαπανών.

ERP-EL02-5.0.6.0-image40.png

  • Να σημειωθεί ότι,

Στην περιοχή εμφάνισης των συνόψεων προς σύνδεση, εμφανίζονται ΟΛΕΣ οι μη συνδεδεμένες συνόψεις ανεξαρτήτως της ημερομηνιακής περιόδου που έχει δηλωθεί στα κριτήρια.

Διαχείριση παραστατικών – συνόψεων

Στην δεύτερη υπό-οθόνη, εμφανίζονται τα συνδεδεμένα παραστατικά λήπτη, για επιπλέον επεξεργασία και διαβίβαση στην υπηρεσία myDATA.

ERP-EL02-5.0.6.0-image41.png

Ενέργειες επί του συνόλου των εγγραφών…
 ERP-EL02-5.0.6.0-image42.png

Η ενέργεια Διαβίβαση συνόψεων επικοινωνεί με την Υπηρεσία για να διαβιβάσει τις συνόψεις για εγγραφές τύπου Β1 & Β2 καθώς και τους χαρακτηρισμούς για τις εγγραφές τύπου Α.

ERP-EL02-5.0.6.0-image43.png

ERP-EL02-5.0.6.0-image44.png

Αφορά τα παραστατικά τύπου Α. Η ενέργεια αυτή δημιουργεί αυτόματα οι εγγραφές χαρακτηρισμών για όλα τα παραστατικά. Η διαδικασία θα ελέγξει τις πληροφορίες των παραστατικών και θα προτείνει τους κατάλληλους συνδυασμούς τύπων και κατηγοριών χαρακτηρισμών εξόδων.

Στα παραστατικά τύπου Β1 & Β2 η δημιουργία συνόψεων και χαρακτηρισμών γίνεται αυτόματα κατά την καταχώρηση τους.

Ενέργειες ανά εγγραφή

ERP-EL02-5.0.6.0-image45.png

Όπως και στην περίπτωση των παραστατικών εκδότη, και στην οθόνη των παραστατικών λήπτη υπάρχουν οι αντίστοιχες ενέργειες επί των γραμμών.

Συμψηφιστικές εγγραφές

Αυτή η οθόνη συγκεντρώνει τις εγγραφές τύπου Γ, τις διαβιβάσεις που διενεργεί η επιχείρηση με παραστατικά Εγγραφών Οντότητας, για την τακτοποίηση εσόδων - εξόδων και τον τελικό προσδιορισμό του λογιστικού και φορολογικού αποτελέσματος.

ERP-EL02-5.0.6.0-image46.png

ERP-EL02-5.0.6.0-image47.png Προσοχή!
Η Οθόνη διαχείρισης myDATA εντάσσεται στην άδεια χρήσης (module) EBS-LIC-10102 - EBS Advanced Ηλεκτρονικά Βιβλία (MyData).
  • Στην διαδικασία Ενημέρωση χαρακτηρισμών, δόθηκε η δυνατότητα αυτόματης πρότασης χαρακτηρισμών βάσει της παραμετροποίησης.
    ERP-EL02-5.0.6.0-image48.png

    ERP-EL02-5.0.6.0-image49.png
    Τονίζεται ότι η αυτόματη πρόταση χαρακτηρισμών γίνεται μόνο στην περίπτωση που στην σύνοψη δεν υπάρχουν ήδη χαρακτηρισμοί. Ενώ δεν αποθηκεύονται αυτόματα. Ο χρήστης μετά τον έλεγχο τους θα πρέπει να αποδεχθεί την πρόταση αποθηκεύοντας την εγγραφή. Σε αντίθετη περίπτωση οι συνόψεις θα παραμείνουν χωρίς χαρακτηρισμούς.

  • ERP-EL02-5.0.6.0-image50.pngΣτην διαδικασία Λήψης εγγραφών αναλυτικού Βιβλίου, δόθηκε η δυνατότητα αυτόματης σύνδεσης των συνόψεων με ήδη καταχωρημένα παραστατικά αγορών/ δαπανών κατά την λήψη τους από την ΑΑΔΕ. Αυτό μπορεί να γίνει επιλέγοντας την παράμετρο Αυτόματη σύνδεση.

    Να σημειωθεί ότι:

  • Αν επιλέξετε την «Αυτόματη σύνδεση» και στην συνέχεια επιλέξετε «Χρονοπρογραμματισμό», η εργασία που θα δημιουργηθεί θα εκτελεί και την αυτόματη σύνδεση των παραστατικών αγορών με τις συνόψεις.
  • Έχει δημιουργηθεί ξεχωριστό δικαίωμα ασφαλείας για την λειτουργία της «Αυτόματης σύνδεσης» ώστε να είναι δυνατός ο έλεγχος πρόσβασης σε αυτή τη λειτουργία. Το δικαίωμα θα το βρείτε στην περιοχή ΟΛΕΣ οι προστατευόμενες επιλογές / Ενέργειες/ Οικονομική διαχείριση / Αυτόματη σύνδεση με παραστατικά λήπτη
  • Οι ενέργειες Αυτόματη σύνδεση συνόψεων-παραστατικών καθώς και η Αυτόματη δημιουργία χαρακτηρισμών έχουν αφαιρεθεί από τις διαθέσιμες ενέργειες στις όψεις Εκδότη και Λήπτη καθώς έχουν ενσωματωθεί στην νέα Οθόνη διαχείρισης myDATA

  • Υποστηρίχτηκε η χρήση Δωροεπιταγής ως τρόπου εξόφλησης σε παραστατικά πώλησης. Σε αυτή την περίπτωση ενημερώνεται στην σύνοψη και μια γραμμή τρόπου πληρωμής με το ποσό που εξοφλήθηκε με την Δωροεπιταγή.

    Για την παραμετροποίηση απαιτούνται να γίνουν τα εξής;

  • Στα στοιχεία της Δωροεπιταγής να συμπληρωθεί ο χρηματικός λογ/μός που χρησιμοποιείται για τις Δωροεπιταγές που χρησιμοποιούνται ως μέθοδοι εξόφλησης
  • Στον παραπάνω χρηματικό λογ/μό πρέπει να έχει επιλεγεί η κατάλληλη τιμή το πεδίο «Κωδικός ΑΑΔΕ», καθώς αυτή θα είναι και η τιμή που θα ενημερωθεί στην ΑΑΔΕ για τον τρόπο πληρωμής που χρησιμοποιήθηκε. Προς το παρόν από την ΑΑΔΕ δεν προβλέπεται διαφορετικός κωδικός τρόπου πληρωμής για Δωροεπιταγές, οπότε πρέπει να χρησιμοποιηθεί ένας από τους υπάρχοντες. Συνίσταται η χρήση της τιμής «Μετρητά».
  • Δόθηκε η δυνατότητα επιλογής της Αιτίας απαλλαγής ΦΠΑ και σε γραμμές Γενικών ειδών και Παγίων, σε παραστατικά που ενημερώνουν την υπηρεσία. Η επιλογή της αιτίας απαλλαγής γίνεται μέσω του ομώνυμου πεδίου, που θα βρείτε στα διαθέσιμα για προσθήκη πεδία, στο αντίστοιχο grid γενικών ειδών ή παγίων του παραστατικού.

    ERP-EL02-5.0.6.0-image51.png

    1. == Προϋπολογισμοί ==
  • ERP-EL02-5.0.6.0-image52.pngΣτον Έλεγχο- Απολογισμό, δόθηκε η δυνατότητα επιλογής για εμφάνιση του κωδικού ή/και της περιγραφής των επιλεγμένων διαστάσεων του φύλλου. Για το σκοπό αυτό έχει προστεθεί η παράμετρος Τρόπος προβολής διαστάσεων, για να επιλέξετε κάθε φορά αν θα εμφανίζεται ο κωδικός ή/και η περιγραφή των διαστάσεων του επιλεγμένου φύλλου. Εναλλακτικά μπορείτε να επιλέξετε στον τύπο του φύλλου τον προκαθορισμένο τρόπο εμφάνισης των διαστάσεων στον κύβο αποτελεσμάτων, επιλέγοντας κατά τον ορισμό του τύπου, στο πεδίο «Εμφάνιση κύβου» κατάλληλα τις τιμές:

  • Κωδικός διαστάσεων
  • Περιγραφή διαστάσεων
  • Στην οθόνη διαχείρισης των στοιχείων τύπου φύλλου προϋπολογισμού, άλλαξε η θέση στην οθόνη και η περιγραφή του πεδίου ορισμού για το αν το φύλλο θα περιλαμβάνει Διεταιρικές συναλλαγές.

    ERP-EL02-5.0.6.0-image53.png

    1. == Λιανική ==
  • ERP-EL02-5.0.6.0-image54.pngΣτην διαδικασία Συγκέντρωσης Δελτίων Λιανικής (μενού: Λογιστήριο/ Διαδικασίες λήξης περιόδων/ Λογιστικοποιήσεις/ Συγκέντρωση Δελτίων Λιανικής), δόθηκε η δυνατότητα ομαδοποίησης των εγγραφών και με τον Αποθηκευτικό Χώρο που έχει δηλωθεί στην γραμμή της απόδειξης. Η ενεργοποίηση της δυνατότητας γίνεται επιλέγοντας και τον ΑΧ στην παράμετρο «Επιπλέον ομαδοποιήσεις γραμμών ειδών».

  • Υποστηρίχτηκε η ζυγιστική μηχανή – scanner Magellan 8400 για την κατταχώρηση του βάρους ζυγιζόμενων ειδών. Οδηγίες παραμετροποίησης για χρήση του συγκεκριμένου ζυγού από την εφαρμογή θα βρείτε στο άρθρο της Βάσης Γνώσης:

    KB-02022 - Διασύνδεση με ζυγιστική μηχανή- scanner Magellan 8400

    Υπενθυμίζεται ότι στο ESRetail η δυνατότητα ζύγισης δίνεται μέσω του παραθύρου που εμφανίζεται όταν σκανάρουμε ζυγιζόμενο είδος, όπου ανοίγει αυτόματα ο διάλογος Εισαγωγής ποσοτήτων με ενεργοποιημένο το κουμπί Ζύγισης δίπλα στην ποσότητα.

  • Για την αποτελεσδματικότερη διαχείριση των ζυγιζόμενων ειδών, δημιουργήθηκε το νέο Command Εισαγωγή Βάρους που μπορείτε να προσθέσετε σε οθόνες παρ/κών. Επιλέγοντας αυτό το command πάνω σε μια γραμμμή είδους μπορείτε να καταχωρήσετε ή να επεξεργαστείτε το πεδίο «Βάρος» της γραμμής είδους.

ERP-EL02-5.0.6.0-image55.pngΣτο εμφανιζόμενο παράθυρο υπάρχει και ξεχωριστό κουμπί για την λήψη πληροφοριών ζύγισης από συνδεδεμένη ζυγιστική μηχανή

Διασύνδεση με τερματικά πιστωτικών καρτών – JCC (Κύπρος)

Σε αυτήν την έκδοση έχει εμπλουτιστεί η λειτουργικότητα διασύνδεσης της εφαρμογής με τα τερματικά πιστωτικών καρτών (POS) της JCC, για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο.

Υποστηρίζονται οι παρακάτω συναλλαγές:

  • Εξόφληση με πιστωτική κάρτα
  • Εξόφληση με πιστωτική κάρτα με δόσεις
  • Ακύρωση συναλλαγής (VOID)
https://www.iconexperience.com/_img/o_collection_png/blue_dark_grey/32x32/plain/information.png Σημείωση
Δεν υποστηρίζεται η εξόφληση με χρήση loyalties.

Προϋποθέσεις σύνδεσης

Για την επικοινωνία με το τερματικό πιστωτικής κάρτας (POS) απαιτείται στο σταθμό εργασίας η δημιουργία του φακέλου:ESJCC και υπο-υποφακέλου: Config.
Σε αυτήν την περιοχή C\ESJCC\Config θα πρέπει να γίνει εγκατάσταση του XML file ESConfig που θα δηλωθούν οι πληροφορίες σύνδεσης με την παρακάτω δομή.

<Configuration>

<COM>COM2</COM>

<Baud>9600</Baud>

<Host>192.168.1.170</Host>

<Port>23</Port>

<Version>341</Version>

</Configuration>

ERP-EL02-5.0.6.0-image57.png

Τρόπος λειτουργίας

Ο τρόπος χρήσης των πιστωτικών καρτών είναι κοινός στην εφαρμογή, όμως για την περίπτωση χρήσης τερματικών της JCC πρέπει να ληφθούν υπόψη και τα παρακάτω σημεία.

  • Στην νέα γενική παράμερο Συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες: Τύπος POS πρέπει να δηλωθεί η κατάλληλη τιμή.
ERP-EL02-5.0.6.0-image58.png cid:image050.jpg@01D6E51A.360BC620
  • Εξόφληση με πιστωτική κάρτα και χρήση δόσεων. Αν ο χρήστης επί της συναλλαγής συμπληρώσει αριθμό δόσεων, τότε ζητείται η δήλωση της ημερομηνίας της 1ης δόσης απευθείας στο τερματικών πιστωτικής κάρτας. Μάλιστα, κατά την πρακτική που ακολουθείται στην Κύπρο, την στιγμή της συναλλαγής η ημερομηνία λήξης της πρώτης δόσης μπορεί να μετακινηθεί κάποιες ημέρες εφόσον ζητηθεί από τον πελάτη και γίνει αποδεκτό από την επιχείρηση. Σε αυτή την περίπτωση οι υπόλοιπες δόσεις θα πρέπει να υπολογιστούν βάσει της δοτής από τον χρήστη ημερομηνίας. Για τον σκοπό αυτό η ημερομηνία που δηλώθηκε από τον χρήστη στο τερματικό πιστωτικής κάρτας, και αφού το αίτημα είναι αποδεκτό, ενημερώνει την συναλλαγή (τους όρους πληρωμής) σε ένα από τα δύο διαθέσιμα πεδία ημερομηνιών βάσει της νέας γενικής παραμέτρου Συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες: Το πεδίο που περιέχει την Ημ/νία 1ης δόσης για συναλλαγές μέσω POS.
ERP-EL02-5.0.6.0-image58.png C:\Users\mza\AppData\Local\Temp\SNAGHTML3f961a36.PNG
https://www.iconexperience.com/_img/o_collection_png/blue_dark_grey/32x32/plain/information.png Σημείωση
Αν δεν γίνει η παραπάνω παραμετροποίηση, τότε η εφαρμογή δεν θα λάβει υπόψη της την δότη από τον χρήστη ημερομηνία αλλά θα υπολογίσει τις ημερομηνίες των δόσεων βάσει του τρόπου πληρωμής.

Διάφορα

  • Στο προφίλ δικαιωμάτων πρόσβασης παραστατικών, στα διαθέσιμα προς επιλογή πεδία, προστέθηκε και το πεδίο «Αιτία απαλλαγής ΦΠΑ» της επικεφαλίδας αλλά και των γραμμών παραστατικού.
  • Υποστηρίχτηκε η δυνατότητα χρήσης της λειτουργίας Εισαγωγής κινήσεων τραπεζών και σε περιπτώσεις που η εφαρμογή είναι εγκατεστημένη στο Azure. Αν λοιπόν η εγκατάσταση του EAS έχει γίνει σε Azure τότε πρέπει να επιλέξετε την τιμή OXI στην νέα παράμετρο εταιρίας Ισχυρή Ασφάλεια στη Διαχείριση αρχείων (στην περιοχή: Παράμετροι ηλεκτρονικών συναλλαγών). Με την αλλαγή της τιμής αυτής της παραμέτρου σε ΟΧΙ, τα αρχεία κινήσεων που θα εισαχθούν αναζητούνται στον τοπικό φάκελο του client και όχι στον server, ώστε να παρακαμφθούν οι περιορισμοί ασφάλειας που επιβάλλονται από το Azure σχετικά με την διαχείριση φακέλων και αρχείων.

CRM

People @ the center | Γράφος προσώπων / πωλήσεις

Με κλικ στη σύνδεση μεταξύ Πωλητών και Πελατών εμφανίζεται πλέον dashboard ανάλυσης της μεταξύ τους δραστηριότητας. Για παράδειγμα:

ERP-EL02-5.0.6.0-image61.png

Υπενθυμίζεται ότι οι συνδέσεις (connectors) μεταξύ Πωλητών και Πελατών δίνουν άμεσα πληροφορία σχετικά με το πλήθος των γεγονότων (events). Τα γεγονότα που περιγράφονται στο σημείο αυτό είναι τα γεγονότα που απεικονίζονται και στο Timeline και αφορούν τις πωλήσεις. Προκειμένου να εξαιρεθούν από ή, αντιστρόφως, να συμπεριληφθούν στην προβολή timeline κάποιοι από τους τύπους αυτούς, (από)επιλέγουμε την τιμή Timeline (α) για τους τύπους εργασιών: από τις ομάδες εργασίας και (β) για τους τύπους παραστατικών: από τους χαρακτηρισμούς.

Εργαλείο διαχείρισης επικράτειας

Η διαχείριση επικράτειας είναι ένα εργαλείο που σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε τις αγορές πωλήσεών σας σύμφωνα με τα κριτήρια της επιλογής σας. Η δομή των επικρατειών βασίζεται σε μια ιεραρχία επικράτειας.

Η ιεραρχία επικράτειας σχετίζεται με το οργανόγραμμα της εταιρείας μέσω της θέσης εργασίας του πόρου (εργαζομένου) που για την οποία είναι υπεύθυνος.

Το οργανόγραμμα αντικατοπτρίζει την εσωτερική δομή της εταιρείας. Από την άλλη πλευρά, η ιεραρχία επικράτειας αντικατοπτρίζει τη δομή της αγοράς. Αλλαγές στην ιεραρχία επικράτειας συμβαίνουν συχνότερα από τις αλλαγές στο οργανόγραμμα. Η πελατειακή σας βάση μπορεί να επεκταθεί ή να συρρικνωθεί και οι επικράτειες πρέπει να αλλάξουν σε μέγεθος ή να ανακατανεμηθούν ώστε να προσαρμοστούν για την διασφάλιση της σωστής κατανομής φόρτου εργασίας ενός εκπροσώπου.

Η διαχείριση επικράτειας παρέχει τις ακόλουθες λειτουργίες:

• Ιεραρχική δομή επικράτειας

• Διαχείριση θέσεων εργασίας

• Επιλογή κανόνων συναλλασσόμενων και ειδών

• Περίοδοι ισχύος επικράτειας

• Ιδιοκτησία επικράτειας (ανά περίοδο ισχύος) – έμμεση συσχέτιση μεταξύ πελάτη – είδους – πόρου (εκπροσώπου πωλήσεων)

• Εκπροσώπηση επικράτειας (ανά περίοδο ισχύος) – έμμεση συσχέτιση μεταξύ πελάτη – είδους – πόρου (εκπροσώπου πωλήσεων)

• Υπολογισμός χωρίς παρακολούθηση για σχέσεις επικράτειας (συναλλασσόμενοι, είδη)

• Προγραμματισμός επικράτειας (CRM Pharma Industry)

• Διαχειριστικές αναφορές επικράτειας

Πλάνο καταμέτρησης ειδών

Η φόρμα του πλάνου καταμέτρησης ειδών επανασχεδιάστηκε. Το τμήμα Παραλήπτες μετονομάστηκε σε Επιχειρηματικές διευθύνσεις (POS) και στη δεικτοσελίδα επιλογή προστέθηκαν οι ακόλουθες τρεις παράμετροι:

  • Κατηγορία 1 (POS)
  • Κατηγορία 2 (POS)
  • Κατηγορία 3 (POS)

ERP-EL02-5.0.6.0-image63.png

Προστέθηκε το νέο τμήμα Πρότυπα merchandising. Εφεξής, τα ακόλουθα είναι διαθέσιμα μέσω της σχετικής όψης:

Όνομα πεδίου Περιγραφή
Στήλες
1ο επίπεδο
Κωδικός Ο κωδικός του merchandising πλάνου.
Περιγραφή Η περιγραφή του merchandising πλάνου.
2ο επίπεδο
Είδος Η περιγραφή του είδους
Κατηγορία 1 Η κατηγορία 1 του είδους
Αριθμός προβολών Ο αριθμός προβολών. Η τιμή αυτού του πεδίου μπορεί να επεξεργαστεί.
Τιμή Η τιμή του είδους. Η τιμή αυτού του πεδίου μπορεί να επεξεργαστεί.
Ποσότητα Η ποσότητα του είδους. Η τιμή αυτού του πεδίου μπορεί να επεξεργαστεί.

Επιπρόσθετα στις προαναφερθείσες στήλες έχει προστεθεί ένα πεδίο επιλογής ERP-EL02-5.0.6.0-image64.png, και η ένδειξη ERP-EL02-5.0.6.0-image65.png πώς το συγκεκριμένο είδος έχει υψηλή προτεραιότητα.

ERP-EL02-5.0.6.0-image66.png

Κάνοντας κλικ στο κουμπίERP-EL02-5.0.6.0-image67.pngστο τμήμα Πρότυπα merchandising, εμφανίζεται ένας διάλογος με τις ακόλουθες παραμέτρους:

Όνομα πεδίου Περιγραφή
Παράμετροι
Εκτέλεση έως Η δοθείσα ημερομηνία, ανατίθεται στην ημερομηνία ολοκλήρωσης του πλάνου καταμέτρησης.
Καταμέτρηση Εάν είναι ενεργοποιημένο, τότε τα επιλεγμένα είδη θα ανατεθούν στο τμήμα με τη λίστα καταμέτρησης ειδών (βλέπε ακόλουθες παραγράφους).
Τιμοληψία Εάν είναι ενεργοποιημένο, τότε τα επιλεγμένα είδη θα ανατεθούν στο τμήμα με τη λίστα τιμοληψίας ειδών (βλέπε ακόλουθες παραγράφους).

ERP-EL02-5.0.6.0-image68.png

Επιπλέον, έχουν προστεθεί τα τμήματα Καταμέτρησης ειδών και τιμοληψίας.

Τμήμα καταμέτρησης ειδών

Το τμήμα αυτό αποτελείται από δύο δεικτοσελίδες: Είδη αποθήκης & καταλόγου. Τα ακόλουθα πεδία είναι διαθέσιμα και στις δύο:

Όνομα πεδίου Περιγραφή
Στήλες
Κωδικός Ο κωδικός του είδους
Περιγραφή Η περιγραφή του είδους
Κατηγορία 1 Η κατηγορία 1 του είδους
Προβολές Το πλήθος προβολών του είδους
Ποσότητα Η ποσότητα του είδους
Προτεραιότητα μέτρησης Η προτεραιότητα μέτρησης του είδους

ERP-EL02-5.0.6.0-image69.png

ERP-EL02-5.0.6.0-image70.png



Τμήμα τιμοληψίας ειδών

Το τμήμα αυτό αποτελείται από δύο δεικτοσελίδες: Είδη αποθήκης & καταλόγου. Τα ακόλουθα πεδία είναι διαθέσιμα και στις δύο:

Όνομα πεδίου Περιγραφή
Στήλες
Κωδικός Ο κωδικός του είδους
Περιγραφή Η περιγραφή του είδους
Προβολές Το πλήθος προβολών του είδους
Τιμή Η τιμή του είδους
Σε προσφορά Εάν είναι ενεργοποιημένο, τότε το είδος είναι σε προσφορά

ERP-EL02-5.0.6.0-image71.png ERP-EL02-5.0.6.0-image72.png

Τιμοληψία

Η τιμοληψία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καταγραφή της τιμής ενός είδους κατά την επίσκεψη σε μία επιχειρηματική διεύθυνση (POS). Για καταχώριση μίας εργασίας τιμοληψίας, πρέπει να συμπληρωθούν τα ακόλουθα πεδία:

Όνομα πεδίου Περιγραφή
Γενικά
Ταξινόμηση
Θέμα Η περιγραφή της εργασίας τιμοληψίας
Πρόσωπο / Συν/νος Το/Ο πρόσωπο/ συναλλασσόμενος για τον οποίο διεξάγεται η εργασία τιμοληψίας
Επαφή Η επαφή για την οποία διεξάγεται η εργασία τιμοληψίας
Διεύθυνση Η διεύθυνση στην οποία διεξάγεται η εργασία τιμοληψίας
Πλάνο Ο κωδικός του πλάνου merchandising
Προτεραιότητα Η προτεραιότητα της εργασίας τιμοληψίας
Κατάσταση Η κατάσταση της εργασίας τιμοληψίας
Προγραμματισμός
Ανάθεση Ο εκπρόσωπος που πραγματοποιεί την εργασία τιμοληψίας
Προθεσμία Η προθεσμία διεξαγωγής της εργασίας τιμοληψίας
Έναρξη Η έναρξη διεξαγωγής της εργασίας τιμοληψίας
Προβλ. λήξη Η προβλεπόμενη λήξη διεξαγωγής της εργασίας τιμοληψίας
Τιμοληψία
Είδη
Κωδικός Ο κωδικός του είδους
Περιγραφή Η περιγραφή του είδους
Τιμή Η τιμή του είδους
Σε προσφορά Εάν είναι ενεργοποιημένο το είδος είναι σε προσφορά.
Είδη καταλόγου
Κωδικός Ο κωδικός του είδους
Περιγραφή Η περιγραφή του είδους
Τιμή Η τιμή του είδους
Σε προσφορά Εάν είναι ενεργοποιημένο το είδος είναι σε προσφορά.

Λίστες διαχείρισης

Ολοκληρωμένες εργασίες τιμοληψίας

Αυτή η λίστα χρησιμοποιείται, ώστε ο χρήστης να ενημερώνεται σχετικά με τις ολοκληρωμένες εργασίες τιμοληψίας και τα είδη αποθήκης ή/και καταλόγου, καθώς επίσης και για τα ανταγωνιστικά είδη. Η λίστα είναι διαθέσιμη μέσω του Μενού: Marketing > Merchandise > Αναφορές > Ολοκληρωμένες εργασίες τιμοληψίας.

Όνομα πεδίου Περιγραφή
Παράμετροι
Γενικά στοιχεία
Ημ/νία ολοκλήρωσης Το ημερομηνιακό διάστημα στο οποίο ολοκληρώθηκαν εργασίες τιμοληψίας. Ως προεπιλογή ορίζεται το διάστημα των τελευταίων 2 μηνών.
Πλάνο merchandising Ο κωδικός του πλάνου merchandising των τιμοληψιών. Κάνοντας κλικ στο κουμπί ERP-EL02-5.0.6.0-image73.png, μπορείτε να επιλέξετε εγγραφές μεταξύ των διαθέσιμων.
Κωδικός εργασίας Ο κωδικός εργασίας τιμοληψίας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί ERP-EL02-5.0.6.0-image73.png, μπορείτε να επιλέξετε εγγραφές μεταξύ των διαθέσιμων.
Όμιλος Ο κωδικός του ομίλου στον οποίο ανήκει η επιχειρηματική διεύθυνση στην οποία διεξήχθη η τιμοληψία. Κάνοντας κλικ στο κουμπί ERP-EL02-5.0.6.0-image73.png, μπορείτε να επιλέξετε εγγραφές μεταξύ των διαθέσιμων.
Κωδικός συν/νου Ο κωδικός συναλλασσόμενου για τον οποίο διεξήχθη η τιμοληψία. Κάνοντας κλικ στο κουμπί ERP-EL02-5.0.6.0-image73.png, μπορείτε να επιλέξετε εγγραφές μεταξύ των διαθέσιμων.
Κωδικός εκπροσώπου Ο κωδικός εκπροσώπου που πραγματοποίησε την τιμοληψία. Κάνοντας κλικ στο κουμπί ERP-EL02-5.0.6.0-image73.png, μπορείτε να επιλέξετε εγγραφές μεταξύ των διαθέσιμων.
Γεωγραφικά στοιχεία
Ταχ.Κώδικας

Ο Ταχ. Κώδικας της επιχειρηματικής διεύθυνσης στην οποία διεξήχθη η τιμοληψία. Κάνοντας κλικ στο κουμπί ERP-EL02-5.0.6.0-image73.png, μπορείτε να επιλέξετε εγγραφές μεταξύ των διαθέσιμων.

Η πόλη της επιχειρηματικής διεύθυνσης στην οποία διεξήχθη η τιμοληψία. Κάνοντας κλικ στο κουμπί ERP-EL02-5.0.6.0-image73.png, μπορείτε να επιλέξετε εγγραφές μεταξύ των διαθέσιμων.

Πόλη
Περιοχή Η περιοχή της επιχειρηματικής διεύθυνσης στην οποία διεξήχθη η τιμοληψία. Κάνοντας κλικ στο κουμπί ERP-EL02-5.0.6.0-image73.png, μπορείτε να επιλέξετε εγγραφές μεταξύ των διαθέσιμων.
Νομός Ο νομός της επιχειρηματικής διεύθυνσης στην οποία διεξήχθη η τιμοληψία. Κάνοντας κλικ στο κουμπί ERP-EL02-5.0.6.0-image73.png, μπορείτε να επιλέξετε εγγραφές μεταξύ των διαθέσιμων.
Γεωγραφική ζώνη Η γεωγραφική ζώνη της επιχειρηματικής διεύθυνσης στην οποία διεξήχθη η τιμοληψία. Κάνοντας κλικ στο κουμπί ERP-EL02-5.0.6.0-image73.png, μπορείτε να επιλέξετε εγγραφές μεταξύ των διαθέσιμων.
Στήλες
1ο επίπεδο
Ημερομηνία Η πραγματική ημερομηνία ολοκλήρωσης της τιμοληψίας
Κωδικός Ο κωδικός της τιμοληψίας
Συν/νος Ο συναλλασσόμενος για τον οποίο πραγματοποιήθηκε η τιμοληψία
POS Το POS στο οποίο πραγματοποιήθηκε η τιμοληψία
Εκπρόσωπος Ο εκπρόσωπος που πραγματοποίησε την τιμοληψία
Πλάνο merchandising Ο κωδικός του πλάνου merchandising της τιμοληψίας
2ο επίπεδο
Εταιρικά είδη
Είδος Η περιγραφή του είδους
Τιμή Η τιμή του είδους
Αναμενόμενη τιμή Η αναμενόμενη τιμή του είδους
Διαφορά Η διαφορά μεταξύ της αναμενόμενης τιμής και της τιμής που καταγράφηκε
Σε προσφορά Εάν είναι ενεργοποιημένο τότε το είδος ήταν σε προσφορά
Είδη ανταγωνισμού
Είδος Η περιγραφή του ανταγωνιστικού είδους
Τιμή Η τιμή του ανταγωνιστικού είδους
Αναμενόμενη τιμή Η αναμενόμενη τιμή του ανταγωνιστικού είδους
Διαφορά Η διαφορά μεταξύ της αναμενόμενης τιμής και της τιμής που καταγράφηκε
Σε προσφορά Εάν είναι ενεργοποιημένο τότε το είδος ήταν σε προσφορά

ERP-EL02-5.0.6.0-image74.png

Διαχειριστικές αναφορές

Ανάλυση τιμοληψίας

Το dashboard αυτό, πληροφορεί τον χρήστη σχετικά με την τάση της τιμής των καταγεγραμμένων ειδών και πως αυτή κατανέμεται ανά POS. Η αναφορά είναι διαθέσιμη μέσω του Μενού: Marketing > Merchandise > Ανάλυση τιμοληψίας.

Όνομα πεδίου Περιγραφή
Παράμετροι
Ημ/νία ολοκλήρωσης Το επιθυμητό ημερομηνιακό διάστημα για την ανάλυση. Ως προεπιλογή ορίζεται το διάστημα των τελευταίων 2 μηνών.
Πλάνο merchandising Ο κωδικός του πλάνου merchandising. Κάνοντας κλικ στο κουμπί ERP-EL02-5.0.6.0-image73.png, μπορείτε να επιλέξετε εγγραφές μεταξύ των διαθέσιμων.
Υποκατάστημα Ο κωδικός του υποκαταστήματος. Κάνοντας κλικ στο κουμπί ERP-EL02-5.0.6.0-image73.png, μπορείτε να επιλέξετε εγγραφές μεταξύ των διαθέσιμων.
Κωδικός είδους Ο κωδικός του είδους αποθήκης/καταλόγου. Κάνοντας κλικ στο κουμπί ERP-EL02-5.0.6.0-image73.png, μπορείτε να επιλέξετε εγγραφές μεταξύ των διαθέσιμων.
Οικογένεια είδους Ο κωδικός οικογένειας του είδους. Κάνοντας κλικ στο κουμπί ERP-EL02-5.0.6.0-image73.png, μπορείτε να επιλέξετε εγγραφές μεταξύ των διαθέσιμων.
Ομάδα είδους Ο κωδικός ομάδας του είδους. Κάνοντας κλικ στο κουμπί ERP-EL02-5.0.6.0-image73.png, μπορείτε να επιλέξετε εγγραφές μεταξύ των διαθέσιμων.
Κατηγορία είδους Ο κωδικός κατηγορίας του είδους. Κάνοντας κλικ στο κουμπί ERP-EL02-5.0.6.0-image73.png, μπορείτε να επιλέξετε εγγραφές μεταξύ των διαθέσιμων.
Υποκατηγορία είδους Ο κωδικός υποκατηγορίας του είδους. Κάνοντας κλικ στο κουμπί ERP-EL02-5.0.6.0-image73.png, μπορείτε να επιλέξετε εγγραφές μεταξύ των διαθέσιμων.
Όμιλος συν/νου Ο κωδικός του ομίλου συναλλασσόμενου. Κάνοντας κλικ στο κουμπί ERP-EL02-5.0.6.0-image73.png, μπορείτε να επιλέξετε εγγραφές μεταξύ των διαθέσιμων.
Κωδικός συν/νου Ο κωδικός του συναλλασσόμενου. Κάνοντας κλικ στο κουμπί ERP-EL02-5.0.6.0-image73.png, μπορείτε να επιλέξετε εγγραφές μεταξύ των διαθέσιμων.
Κωδικός εκπροσώπου Ο κωδικός του εκπροσώπου. Κάνοντας κλικ στο κουμπί ERP-EL02-5.0.6.0-image73.png, μπορείτε να επιλέξετε εγγραφές μεταξύ των διαθέσιμων.
Ταχ.Κώδικας

Ο Ταχ. Κώδικας του POS. Κάνοντας κλικ στο κουμπί ERP-EL02-5.0.6.0-image73.png, μπορείτε να επιλέξετε εγγραφές μεταξύ των διαθέσιμων.

Η πόλη του POS. Κάνοντας κλικ στο κουμπί ERP-EL02-5.0.6.0-image73.png, μπορείτε να επιλέξετε εγγραφές μεταξύ των διαθέσιμων.

Πόλη
Περιοχή Η περιοχή του POS. Κάνοντας κλικ στο κουμπί ERP-EL02-5.0.6.0-image73.png, μπορείτε να επιλέξετε εγγραφές μεταξύ των διαθέσιμων.
Νομός Ο νομός του POS. Κάνοντας κλικ στο κουμπί ERP-EL02-5.0.6.0-image73.png, μπορείτε να επιλέξετε εγγραφές μεταξύ των διαθέσιμων.
Γεωγραφική ζώνη Η γεωγραφική ζώνη του POS. Κάνοντας κλικ στο κουμπί ERP-EL02-5.0.6.0-image73.png, μπορείτε να επιλέξετε εγγραφές μεταξύ των διαθέσιμων.

Στο επάνω μέρος του dashboard εμφανίζονται ο κωδικός και η περιγραφή του επιλεγμένου είδους μαζί με τα ακόλουθα:

  • Ελάχιστη τιμή
  • Μέγιστη τιμή
  • Μέση τιμή
  • Καταγραφές – Το πλήθος των εργασιών τιμοληψίας που έχουν γίνει για αυτό το είδος
  • Πλήθος POS
  • Ένα sparkle line που απεικονίζει την τάση της τιμής του είδους

Κάνοντας κλικ σε μία γραμμή της προαναφερθείσας λίστας, εμφανίζεται στο κάτω αριστερό μέρος του dashboard ανάλυση τιμής ανά POS. Σε αυτό το σημείο, απεικονίζονται τα ακόλουθα:

  • Πρόσωπο
  • POS
  • Ελάχιστη τιμή
  • Εάν η ένδειξη ERP-EL02-5.0.6.0-image75.pngείναι ορατή τότε η συγκεκριμένη ελάχιστη τιμή είναι η μικρότερη που σημειώθηκε
  • Μέγιστη τιμή
  • Εάν η ένδειξη ERP-EL02-5.0.6.0-image76.png είναι ορατή τότε η συγκεκριμένη μέγιστη τιμή είναι η μεγαλύτερη που σημειώθηκε
  • Μέση τιμή
  • Καταγραφές – Το πλήθος των εργασιών τιμοληψίας που έχουν γίνει για αυτό το είδος σε αυτό το POS

Κάνοντας κλικ σε μία γραμμή της προαναφερθείσας λίστας, εμφανίζεται στο χάρτη το επιλεγμένο POS.

ERP-EL02-5.0.6.0-image77.png

Ανάλυση τιμοληψίας ανταγωνισμού

Το dashboard αυτό, πληροφορεί τον χρήστη σχετικά με την τάση της τιμής των καταγεγραμμένων ανταγωνιστικών ειδών και πως αυτή κατανέμεται ανά POS. Η αναφορά είναι διαθέσιμη μέσω του Μενού: Marketing > Merchandise > Ανάλυση τιμοληψίας ανταγωνισμού.

Όνομα πεδίου Περιγραφή
Παράμετροι
Ημ/νία ολοκλήρωσης Το επιθυμητό ημερομηνιακό διάστημα για την ανάλυση. Ως προεπιλογή ορίζεται το διάστημα των τελευταίων 2 μηνών.
Πλάνο merchandising Ο κωδικός του πλάνου merchandising. Κάνοντας κλικ στο κουμπί ERP-EL02-5.0.6.0-image73.png, μπορείτε να επιλέξετε εγγραφές μεταξύ των διαθέσιμων.
Υποκατάστημα Ο κωδικός του υποκαταστήματος. Κάνοντας κλικ στο κουμπί ERP-EL02-5.0.6.0-image73.png, μπορείτε να επιλέξετε εγγραφές μεταξύ των διαθέσιμων.
Κωδικός είδους Ο κωδικός του είδους αποθήκης/καταλόγου. Κάνοντας κλικ στο κουμπί ERP-EL02-5.0.6.0-image73.png, μπορείτε να επιλέξετε εγγραφές μεταξύ των διαθέσιμων.
Όμιλος συν/νου Ο κωδικός του ομίλου συναλλασσόμενου. Κάνοντας κλικ στο κουμπί ERP-EL02-5.0.6.0-image73.png, μπορείτε να επιλέξετε εγγραφές μεταξύ των διαθέσιμων.
Κωδικός συν/νου Ο κωδικός του συναλλασσόμενου. Κάνοντας κλικ στο κουμπί ERP-EL02-5.0.6.0-image73.png, μπορείτε να επιλέξετε εγγραφές μεταξύ των διαθέσιμων.
Κωδικός εκπροσώπου Ο κωδικός του εκπροσώπου. Κάνοντας κλικ στο κουμπί ERP-EL02-5.0.6.0-image73.png, μπορείτε να επιλέξετε εγγραφές μεταξύ των διαθέσιμων.
Ταχ.Κώδικας

Ο Ταχ. Κώδικας του POS. Κάνοντας κλικ στο κουμπί ERP-EL02-5.0.6.0-image73.png, μπορείτε να επιλέξετε εγγραφές μεταξύ των διαθέσιμων.

Η πόλη του POS. Κάνοντας κλικ στο κουμπί ERP-EL02-5.0.6.0-image73.png, μπορείτε να επιλέξετε εγγραφές μεταξύ των διαθέσιμων.

Πόλη
Περιοχή Η περιοχή του POS. Κάνοντας κλικ στο κουμπί ERP-EL02-5.0.6.0-image73.png, μπορείτε να επιλέξετε εγγραφές μεταξύ των διαθέσιμων.
Νομός Ο νομός του POS. Κάνοντας κλικ στο κουμπί ERP-EL02-5.0.6.0-image73.png, μπορείτε να επιλέξετε εγγραφές μεταξύ των διαθέσιμων.
Γεωγραφική ζώνη Η γεωγραφική ζώνη του POS. Κάνοντας κλικ στο κουμπί ERP-EL02-5.0.6.0-image73.png, μπορείτε να επιλέξετε εγγραφές μεταξύ των διαθέσιμων.
Ανταγωνιστής Ο κωδικός ανταγωνιστή. Κάνοντας κλικ στο κουμπί ERP-EL02-5.0.6.0-image73.png, μπορείτε να επιλέξετε εγγραφές μεταξύ των διαθέσιμων.

Στο επάνω μέρος του dashboard εμφανίζονται ο κωδικός και η περιγραφή του επιλεγμένου ανταγωνιστικού είδους μαζί με τα ακόλουθα:

  • Ελάχιστη τιμή
  • Μέγιστη τιμή
  • Μέση τιμή
  • Καταγραφές – Το πλήθος των εργασιών τιμοληψίας που έχουν γίνει για αυτό το ανταγωνιστικό είδος
  • Πλήθος POS
  • Ένα sparkle line που απεικονίζει την τάση της τιμής του ανταγωνιστικού είδους

Κάνοντας κλικ σε μία γραμμή της προαναφερθείσας λίστας, εμφανίζεται στο κάτω αριστερό μέρος του dashboard ανάλυση τιμής ανά POS. Σε αυτό το σημείο, απεικονίζονται τα ακόλουθα:

  • Πρόσωπο
  • POS
  • Ελάχιστη τιμή
  • Εάν η ένδειξη ERP-EL02-5.0.6.0-image75.pngείναι ορατή τότε η συγκεκριμένη ελάχιστη τιμή είναι η μικρότερη που σημειώθηκε
  • Μέγιστη τιμή
  • Εάν η ένδειξη ERP-EL02-5.0.6.0-image76.png είναι ορατή τότε η συγκεκριμένη μέγιστη τιμή είναι η μεγαλύτερη που σημειώθηκε
  • Μέση τιμή
  • Καταγραφές – Το πλήθος των εργασιών τιμοληψίας που έχουν γίνει για αυτό το είδος σε αυτό το POS

Κάνοντας κλικ σε μία γραμμή της προαναφερθείσας λίστας, εμφανίζεται στο χάρτη το επιλεγμένο POS.

ERP-EL02-5.0.6.0-image78.png

Συνδεδεμένες εφαρμογές με την τιμοληψία

Η τιμοληψία είναι συνδεδεμένη και μπορεί να διεξαχθεί μέσω των ακόλουθων εφαρμογών:

  • SFA & Merchandise app
  • X-Van

Οριζόντια λειτουργικότητα

Από αυτή την έκδοση, η προκαθορισμένη εικόνα φόντου είναι μια φωτογραφία ιστιοπλοϊκού στη Μεσόγειο, αντικαθιστώντας αυτήν του όρους Μάττερχον, στις Άλπεις.

ERP-EL02-5.0.6.0-image79.png

Entersoft Collaboration | Chat

Ο σύγχρονος τρόπος εργασίας, γενικότερα, αλλά ιδιαίτερα η τρέχουσα πραγματικότητα έχει επιβάλει την απομακρυσμένη συνεργασία μεταξύ των χρηστών των Entersoft Business Suite εφαρμογών και καθιστά περισσότερη επιτακτική, από ποτέ άλλοτε, την διευκόλυνση της επικοινωνίας με κάθε τρόπο. Αναγνωρίζοντας την ανάγκη αυτή, οι EBS εφαρμογές θα ενσωματώσουν μια σειρά από δυνατότητες που αποσκοπούν στη διασφάλιση συνθηκών άμεσης και υψηλού επιπέδου συνεργασίας. Αρχίζοντας από την έκδοση αυτή, παρέχεται η δυνατότητα για Chat μεταξύ των χρηστών των Entersoft Business Suite εφαρμογών.

Ακολουθεί μια εισαγωγή στις βασικές διαστάσεις της υποδομής του Entersoft Chat.

Οι βασικές διαστάσεις της υποδομής του Entersoft Chat

Towards Data Science
https://www.docker.com/

Προσπαθώντας να περιγράψουμε απλουστευμένα τo Docker, μπορούμε να πούμε ότι είναι μια πλατφόρμα που δίνει τη δυνατότητα παροχής “λογισμικού σε πακέτα” τα οποία ονομάζονται containers. Αυτοί οι containers είναι αφενός απομονωμένοι, με το δικό τους λογισμικό, βιβλιοθήκες και αρχεία ρυθμίσεων και, αφετέρου, μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω σαφώς ορισμένων καναλιών. Το Docker μας δίνει δηλ. τη δυνατότητα να φτιάξουμε και να διαχειριζόμαστε ένα πακέτο με μια εφαρμογή και τις εξαρτήσεις της, έναν εικονικό container. Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του Docker είναι η χαμηλή χρήση πόρων.

C:\Users\smp\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.MSO\5D2CABFA.tmp
https://www.igniterealtime.org/projects/openfire/

Η Entersoft χρησιμοποιεί τις δυνατότητες του Docker προκειμένου να αξιοποιήσει το Openfire, έναν real time collaboration (RTC) server (ανοιχτού κώδικα), που χρησιμοποιεί το ευρέως διαδεδομένο πρωτόκολλο για άμεσα μηνύματα XMPP. Το Openfire έχει εύκολη διαχείριση και εγκατάσταση ενώ παράλληλα παρέχει ασφάλεια και υψηλές επιδόσεις.

ERP-EL02-5.0.6.0-image82.pngΤο προκαθορισμένο Openfire Docker image που παρέχεται έχει ρυθμιστεί ώστε να χρησιμοποιεί MS SQL βάση δεδομένων για τη λειτουργία του Openfire server. Προτείνουμε να δημιουργήσετε μία νέα κενή Β.Δ. στο SQL Server σας ώστε να έχετε τη δυνατότητα δημιουργίας και χρήσης διαφορετικών backup plans, αποθηκευτικών μέσων κλπ. Στην αντίθετη περίπτωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια transactional Β.Δ. που χρησιμοποιεί το EBS. Κατά την εκκίνηση του Openfire server θα γίνει αυτόματα ο έλεγχος και η ενημέρωση του σχήματος της Β.Δ.

\\brutus\entersoft\Install\Development\Icons\IconExperience (new)\o_collection\o_collection_png\dark_grey\32x32\businessperson.png \\brutus\entersoft\Install\Development\Icons\IconExperience (new)\o_collection\o_collection_png\blue_dark_grey\32x32\gearwheels.png Τεχνικές πληροφορίες
Αναζητήστε τις ουσιαστικές λεπτομέρειες σχετικά με την διάρθρωση, την εγκατάσταση και τη διαχείριση της υποδομής του Entersoft Chat στο Entersoft wiki.

Ενδεικτικά…

Οι επόμενες εικόνες είναι ενδεικτικές. Στην πρώτη μπορούμε να δούμε τη λίστα των Containers στο Docker και, συγκεκριμένα, του Openfire, καθώς και τις βασικές ενέργειες διαχείρισης του συγκεκριμένου container.

ERP-EL02-5.0.6.0-image84.png

Ακολουθεί μια εικόνα από το περιβάλλον διαχείρισης του Openfire και, συγκεκριμένα, η λίστα με τους χρήστες ενός EBS που έχουν οριστεί και ως χρήστες Chat.

ERP-EL02-5.0.6.0-image85.png

Παραμετροποίηση

Έχοντας ολοκληρώσει την εγκατάσταση και διαμόρφωση της υποδομής του Entersoft Chat, προχωρούμε στην παραμετροποίησή του μέσα από το Entersoft Business Suite.

Δήλωση ομάδων συνεργασίας

Ως ομάδες συνεργασίας ορίζονται οι ομάδες χρηστών που θα ανοιχτούν ως user groups στον openfire server (βλ. Συγχρονισμός χρηστών και ομάδων). Κατά τον συγχρονισμό των χρηστών με τον Openfire, οι εταιρείες στις οποίες έχουν πρόσβαση οι χρήστες ανοίγονται αυτόματα ως user groups. Μπορείτε να δηλώσετε τις ομάδες συνεργασίας στην Παραμετροποίηση > Γενικά > Ομάδες χρηστών και από το σχετικό check box.

Ρύθμιση προφίλ επικοινωνίας

Τελευταίο βήμα είναι η δήλωση των στοιχείων του Openfire server στο προφίλ επικοινωνίας. Στην Παραμετροποίηση > Γενικά > Προφίλ επικοινωνίας δημιουργείτε ή επεξεργάζεστε τα προφίλ που σας ενδιαφέρουν. Στην νέα περιοχή: Ρυθμίσεις chat  δηλώνετε τα στοιχεία σύνδεσης του Openfire server και, έτσι, ενεργοποιείτε την υπηρεσία. Για παράδειγμα:

ERP-EL02-5.0.6.0-image86.png

Αποθηκεύετε και κάνετε restart την εφαρμογή καθώς και τον Entersoft Application Server. Μετά το login, το κουμπί “Συνομιλίες” θα εμφανιστεί στο οριζόντιο μενού της εφαρμογής action bar του EBS.

Συγχρονισμός χρηστών και ομάδων

Ο συγχρονισμός γίνεται μέσω του Openfire Console στο οποίο έχετε πρόσβαση από το εικονικό πλήκτρο Συγχρονισμός χρηστών & ομάδων, επί της φόρμας του Προφίλ επικοινωνίας. Στον διάλογο που εμφανίζεται, πληκτρολογείτε τα στοιχεία σας και κάνετε login στον Openfire Server. Μπορείτε να επιλέξετε να αποθηκευτούν τα στοιχεία σύνδεσης με ένα χαρακτηριστικό όνομα (Αποθήκευση στοιχείων) και να τα χρησιμοποιείτε σε κάθε επόμενο συγχρονισμό (Χρήση αποθηκευμένων).

ERP-EL02-5.0.6.0-image87.png

Στην οθόνη που εμφανίζεται, αρχικά βλέπετε την λίστα με τους υπάρχοντες χρήστες στον Openfire Server, αν έχει υπάρξει και προηγούμενος συγχρονισμός.

ERP-EL02-5.0.6.0-image88.png

Εδώ, το πρώτο βήμα είναι να συγχρονίσετε τους χρήστες της Entersoft εφαρμογής με τους χρήστες του Openfire Server πατώντας το κουμπί Συγχρονισμός χρηστών. Στο διάλογο βλέπετε:

  • Χρήστες που υπάρχουν στην Entersoft εφαρμογή αλλά όχι στον Openfire Server (Δημιουργία)
  • Χρήστες που υπάρχουν στον Openfire Server αλλά όχι στο EBS (Διαγραφή)
  • Χρήστες που υπάρχουν τόσο στον Openfire Server όσο και στο EBS αλλά τα στοιχεία τους δεν συμφωνούν (Ενημέρωση)

Επιλέγετε τους χρήστες που θέλετε και πατάτε ΟΚ, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία του συγχρονισμού. Θα εμφανιστεί μήνυμα ότι η διαδικασία ολοκληρώθηκε επιτυχώς και η λίστα των χρηστών θα ενημερωθεί. Ακόμη, υπάρχει η δυνατότητα διαγραφής (εξαίρεσης) συγκεκριμένων χρηστών από τον Openfire server: επιλέγετε τους χρήστες που επιθυμείτε να διαγράψετε και πατάτε το “Διαγραφή” στην toolbar (δεξιά). Τέλος, με το κουμπί “Εμφάνιση” ανοίγει η EBS φόρμα του τρέχοντος χρήστη.

ERP-EL02-5.0.6.0-image89.png

Το επόμενο βήμα είναι ο συγχρονισμός των ομάδων. Ο συγχρονισμός των ομάδων αφορά:

  1. Τον συγχρονισμό των εταιρειών του EBS ως Openfire User Groups
  2. Τον συγχρονισμό των ομάδων συνεργασίας (βλ. Δήλωση ομάδων συνεργασίας) του EBS ως Openfire User Groups
  3. Την προσθαφαίρεση των χρηστών του EBS στις αντίστοιχες ομάδες του Openfire

Πατώντας το κουμπί Συγχρονισμός ομάδων εμφανίζεται διάλογος ανάλογος με αυτόν του συγχρονισμού των χρηστών. Ο συγκεκριμένος όμως διάλογος εμφανίζει 2 επίπεδα:

  • Το πρώτο επίπεδο εμφανίζει τις ομάδες οι οποίες θα συγχρονιστούν με τον Openfire server
  • Στο δεύτερο επίπεδο εμφανίζονται οι χρήστες της κάθε ομάδας που θα συγχρονιστούν με τον Openfire Server.

Θα πρέπει λοιπόν να επιλέξετε τόσο τις ομάδες που θέλετε να συγχρονιστούν όσο και τους χρήστες αυτών.

Επιλέγοντας ΟΚ ξεκινά η διαδικασία του συγχρονισμού. Θα εμφανιστεί μήνυμα ότι η διαδικασία ολοκληρώθηκε επιτυχώς και η λίστα των χρηστών/ομάδων θα ενημερωθεί. Πατώντας το κουμπί Διαγραφή στην toolbar μπορείτε να διαγράψετε τις επιλεγμένες ομάδες ή να αφαιρέσετε τους επιλεγμένους χρήστες από ομάδες. Με το κουμπί Παραμετροποίηση μπορείτε να ανοίξετε την λίστα με τις ομάδες χρηστών ώστε να διαχειριστείτε τις ομάδες συνεργασίας.

Το Entersoft Chat στην καθημερινότητα των χρηστών

Αφότου ενεργοποιηθεί για τους χρήστες των Entersoft Εφαρμογών, εμφανίζεται στο οριζόντιο μενού, αριστερά της Αναζήτησης (Οριζόντιο μενού > Συνομιλίες).

ERP-EL02-5.0.6.0-image90.png

Μέσω της επιλογής αυτής ανοίγει η φόρμα του Entersoft Chat.

Η φόρμα του Entersoft Chat

ERP-EL02-5.0.6.0-image91.png

Η φόρμα χωρίζεται νοηματικά σε 3 μέρη:

  • Η περιοχή του login χρήστη | στο πάνω μέρος της φόρμας. Περιλαμβάνει την φωτογραφία του χρήστη, το UserID του και το ονοματεπώνυμό του, την online κατάσταση που έχει επιλέξει και ένα status για να περιγράψει, προαιρετικά, τη διάθεσή του, την θέση του ή οτιδήποτε θεωρεί ότι τον εκπροσωπεί.

    Η online κατάσταση του χρήστη μπορεί να είναι μία από τις ακόλουθες: Εκτός σύνδεσης, Διαθέσιμος, Μακριά, Εκτός γραφείου και Απασχολημένος και ο χρήστης μπορεί να την ενημερώσει από την φόρμα του Chat από το αντίστοιχο drop down.

ERP-EL02-5.0.6.0-image92.pngERP-EL02-5.0.6.0-image93.png

Tο status μπορεί να ενημερωθεί με κλικ πάνω στην σχετική περιοχή της φόρμας, οπότε και εμφανίζεται σχετικός διάλογος όπου ο χρήστης μπορεί να πληκτρολογήσει το κείμενο που επιθυμεί. Το κείμενο μπορεί να είναι έως 100 χαρακτήρες. Το status αυτό δεν φυλάσσεται πέραν της τρέχουσας σύνδεσης του χρήστη με τον Chat Server και σε κάθε login μπορεί να ορίζεται εκ νέου. Τόσο η Online κατάσταση όσο και το status είναι διαθέσιμα και στο μενού του χρήστη (Οριζόντιο μενού > Χρήστης) και μπορούν να οριστούν με ακριβώς ανάλογο τρόπο και από εκείνο το σημείο.

ERP-EL02-5.0.6.0-image94.pngERP-EL02-5.0.6.0-image95.png

  • Η περιοχή χρηστών, ομάδων χρηστών και ενεργών συνομιλιών | Η περιοχή αυτή έχει τρεις υπο-ενότητες:
    • Τις επαφές, δηλαδή τους χρήστες του Entersoft Chat, ομαδοποιημένων ανά Online κατάσταση. Παρέχεται δυνατότητα αναζήτησης στα ορατά στοιχεία της λίστας των επαφών.
    • Τις ομάδες συνεργασίας που έχουν δημιουργηθεί στο Entersoft Chat, με τους χρήστες της κάθε ομάδας. Θα πρέπει να είναι σαφές ότι ένας χρήστης μπορεί να ανήκει σε μία ή περισσότερες ομάδες συνεργασίας.
    • Τη λίστα με τις ενεργές συνομιλίες του εκάστοτε χρήστη. Παρέχεται δυνατότητα αναζήτησης στα ορατά στοιχεία της λίστας των ενεργών συνομιλιών. Οι ενεργές συνομιλίες εμφανίζονται από την πιο πρόσφατη, προς την παλαιότερη.

ERP-EL02-5.0.6.0-image96.png

  • Η συνομιλία | δηλαδή η επιλεγμένη ενεργή συνομιλία με έναν άλλον χρήστη, όπου μπορούμε να πληκτρολογήσουμε ένα νέο μήνυμα, να διαβάσουμε τα μηνύματα που μας στέλνει ο συνομιλητής μας κ.ο.κ.

    Στην αρχή της περιοχής αυτής είναι ορατά τα στοιχεία του συνομιλητή: Το UserID και το ονοματεπώνυμό του, η online κατάστασή του και το status του.

    Ακολουθεί ο διάλογος μεταξύ των δύο χρηστών. Στα αριστερά είναι ορατά τα μηνύματα του συνομιλητή, μαζί με την φωτογραφία του, την ώρα του μηνύματος, το UserID του και το ονοματεπώνυμό του. Δεξιά είναι ορατά τα μηνύματα του login χρήστη, με την ώρα του κάθε μηνύματος. Τα μηνύματα ομαδοποιούνται με την ημερομηνία τους.

    Στο κάτω μέρος είναι η περιοχή σύνταξης νέου μηνύματος, της οποίας το ύψος μπορεί να αυξομειωθεί από το login χρήστη. Η αποστολή μηνύματος γίνεται με το πλήκτρο <enter>. Η αλλαγή γραμμής γίνεται με το συνδυασμό πλήκτρων <shift> + <enter>.

Συνομιλώντας….

Το Entersoft Chat επιτρέπει την επικοινωνία μεταξύ χρηστών διαφόρων εφαρμογών της Entersoft Business Suite, ανεξάρτητα από την εταιρεία στην οποία έχουν κάνει login.

Για παράδειγμα, στις επόμενες εικόνες βλέπουμε ένα διάλογο ανά δύο χρήστες, όπου ο χρήστης ΝΑΝ χρησιμοποιεί το Entersoft WMS και έχει κάνει Login στην Εταιρεία ES ενώ οι άλλοι δύο χρήστες KAR και ESDEV χρησιμοποιούν το Entersoft ERP και έχουν κάνει login στην Εταιρεία ESN.

  • Το περιβάλλον του χρήστη NAN, στο Entersoft WMS (Εταιρεία ES)

ERP-EL02-5.0.6.0-image97.png

  • Το περιβάλλον του χρήστη KAR, στο Entersoft ERP (Εταιρεία ESN)

ERP-EL02-5.0.6.0-image98.png

  • Το περιβάλλον του χρήστη ESDEV, στο Entersoft ERP (Εταιρεία ESN)

ERP-EL02-5.0.6.0-image99.png

Sharing

ERP-EL02-5.0.6.0-image100.jpegΤο κυριότερο πλεονέκτημα του Entersoft Chat είναι ότι διασφαλίζει ομαλότητα στην ροή των εργασιών μεταξύ δύο ή περισσότερων χρηστών, ακόμη και απομακρυσμένων, επιτρέποντάς τους να μοιράζονται με άμεσο και δυναμικό τρόπο περιεχόμενο αλλά και κλήσεις (invokes) προς οντότητες, όψεις, dashboards κ.ο.κ.

Έτσι, με την ενεργοποίηση του Entersoft Chat, εμφανίζεται στα διάφορα components της εφαρμογής το εικονίδιοERP-EL02-5.0.6.0-image101.pngπου επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται εύκολα μία κλήση προς το αντικείμενο που μελετούν ή επεξεργάζονται ή / και μία εικόνα του ή / και ένα export των δεδομένων του. Συγκεκριμένα, η δυνατότητα του share είναι διαθέσιμη στα ακόλουθα σημεία της εφαρμογής:

από όπου δίδεται η δυνατότητα αποστολής σε έναν η περισσότερους χρήστες, σε διακριτές συνομιλίες, να αποσταλούν είτε η κλήση (invoke) προς την όψη, συμπεριλαμβανομένων των παραμέτρων, είτε ένα στιγμιότυπο εικόνας της όψης, είτε ένα export των επιλεγμένων γραμμών ( ή όλων ) σε Excel. ERP-EL02-5.0.6.0-image102.png
από όπου δίδεται η δυνατότητα αποστολής σε έναν η περισσότερους χρήστες, σε διακριτές συνομιλίες, να αποσταλούν είτε η κλήση (invoke) προς το dashboard, είτε ένα στιγμιότυπο εικόνας του dashboard συνολικά, είτε ένα στιγμιότυπο εικόνας του επιλεγμένου αντικειμένου του dashboard. ERP-EL02-5.0.6.0-image103.png
από όπου δίδεται η δυνατότητα αποστολής σε έναν η περισσότερους χρήστες, σε διακριτές συνομιλίες, να αποσταλούν είτε η κλήση (invoke) προς το BIT / OLAP / ISUD, είτε ένα στιγμιότυπο εικόνας του BIT / OLAP / ISUD. ERP-EL02-5.0.6.0-image104.png

Τέλος, παρέχεται οριζόντια η δυνατότητα αποστολής στιγμιότυπου οθόνης ή μέρους αυτού (screen clipping) μέσω του διαλόγου επεξεργασίας εικόνας και της επιλογής Οριζόντιο μενού > Λήψη στιγμιότυπου οθόνης.

ERP-EL02-5.0.6.0-image105.png

Αφού ο χρήστης επιλέξει έναν από τους τρόπους sharing, εμφανίζεται διάλογος προκειμένου να επιλέξει με ποιον ή ποιους από τους χρήστες επιθυμεί να μοιραστεί το περιεχόμενο ή την κλήση (invoke), σε διακριτές συνομιλίες.

ERP-EL02-5.0.6.0-image106.png

\\brutus\entersoft\Install\Development\Icons\IconExperience (new)\o_collection\o_collection_png\blue_dark_grey\32x32\edit.png Παραδείγματα αποστολής invokes σε Dashboard, Όψη, BIT, OLAP

ERP-EL02-5.0.6.0-image108.png

Cognitive Tools

Για την υποστήριξη αποδοτικών συνομιλιών μεταξύ των Entersoft Business Suite Χρηστών, το Entersoft Chat αξιοποιεί πλήρως τα ήδη διαθέσιμα cognitive tools.

Έτσι, στα μηνύματα κειμένου της συνομιλίας είναι διαθέσιμα η Ανάλυση συναισθήματος, η αναθεώρηση κειμένου, η μετάφραση αλλά και η ανάγνωση κειμένου.

Στα μηνύματα που συντάσσει ο login χρήστης δίδεται επιπλέον η δυνατότητα για ορθογραφικό έλεγχο και για αντικατάσταση του κειμένου που έχει πληκτρολογήσει ο χρήστης με αυτό που προτείνει π.χ. το γνωστικό εργαλείο της μετάφρασης. Στα μηνύματα εικόνας δίδεται η δυνατότητα για ανάλυση και ταξινόμηση εικόνας, μέσω του διαλόγου προβολής που ανοίγει με κλικ επί ενός μηνύματος με εικόνα.

ERP-EL02-5.0.6.0-image109.png

Ειδοποιήσεις για νέα μηνύματα

Όταν μια συνομιλία δεν είναι επιλεγμένη για πλήρη προβολή, δεν είναι δηλαδή η συνομιλία στην οποία συμμετέχει ενεργά ο login χρήστης σε μία δεδομένη χρονική στιγμή, η λήψη μηνύματος από έναν άλλον χρήστη, πέραν του τρέχοντος συνομιλητή, έχει σαν αποτέλεσμα να εμφανιστεί σχετική ειδοποίηση με ένδειξη του πλήθους των μηνυμάτων στα εξής σημεία:

  • Ένδειξη @ λίστα των ενεργών συνομιλιών.
  • Ένδειξη @ οριζόντιο μενού, ως badge, στο εικονίδιο που αντιστοιχεί στην επιλογή του Entersoft Chat.

Στην επόμενη εικόνα βλέπουμε ότι ο login χρήστης KAR συνομιλεί με τον χρήστη NAN. Εν τω μεταξύ, ο χρήστης ESDEV στέλνει 3 μηνύματα στον login χρήστη KAR. Στη λίστα ενεργών συνομιλιών αλλά και στο εικονίδιο του Chat στο οριζόντιο μενού γίνεται ορατή ένδειξη με το πλήθος των μηνυμάτων που έχουν ληφθεί.

ERP-EL02-5.0.6.0-image98.png

Ακόμη, αν το παράθυρο της εφαρμογής συνολικά δεν είναι το ενεργό στο περιβάλλον του παραλήπτη τη στιγμή που θα παραληφθούν τα μηνύματα, το εικονίδιο της Entersoft εφαρμογής στην Windows Taskbar θα αναβοσβήσει.

Απεικόνιση Workflows ως Flowcharts

Οι Αυτοματισμοί και οι Κανόνες είναι τα κατ’ εξοχήν εργαλεία του Entersoft Business Suite για την εκτέλεση business workflows οποιασδήποτε πολυπλοκότητας, εφαρμόζουν ελέγχους, παρέχουν ανατροφοδότηση στον χρήστη, εξασφαλίζουν επαναληψιμότητα και συνέπεια. Με τελικό στόχο την απλοποίηση της καθημερινότητας των χρηστών, την αποδοτικότητα και την αποτελεσματικότητα. Ένας αυτοματισμός ή ένας κανόνας μπορούν να είναι, και στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι, μέρη ενός μεγαλύτερου, ευρύτερου business workflow που εκτελείται από την εφαρμογή και τον χρήστη.

Σε γενικές γραμμές, με σημείο εκκίνησης ένα dataset (όπως μία οντότητα, τις εγγραφές μίας όψης, ένα αντικείμενο επί ενός dashboard κοκ) και κατόπιν της επιλογής ενός χρήστη (για τους αυτοματισμούς) ή ενός event (για τους κανόνες – BRs, όπως για παράδειγμα: η αλλαγή τιμής ενός πεδίου), δίνουν τη δυνατότητα εκτέλεσης διαδοχικών εργασιών και διαδικασιών και, ταυτόχρονα, ως εργαλείο, παρέχουν έναν εξαιρετικά ευέλικτο περιβάλλον για προσαρμογή στις ανάγκες της εκάστοτε εγκατάστασης.

Δεν απαιτούν εξειδικευμένες γνώσεις σε συγκεκριμένες γλώσσες προγραμματισμού. Παρέχουν ένα UI που καθοδηγεί και διευκολύνει την περιγραφή και σύνταξη συνθηκών εκτέλεσης, αναθέσεων τιμών, κλήσεων ενεργειών οντοτήτων, αξιοποίησης user input (params panel / wizard) με τρόπο σαφή, απλό και δομημένο.

ERP-EL02-5.0.6.0-image114.png

Στην έκδοση αυτή περιλαμβάνεται η απεικόνιση των workflows υλοποιημένων με το εργαλείο των αυτοματισμών σε flowcharts. Επιλέγοντας Εμφάνιση διαγράμματος ERP-EL02-5.0.6.0-image115.png από την toolbar των αυτοματισμών, εμφανίζεται η απεικόνιση των διαδικασιών του αυτοματισμού με την μορφή process flowchart. Χρησιμοποιούνται τα τυπικά σύμβολα και σχήματα και έχει επιλεγεί, για λόγους απλότητας, να μην απεικονίζονται οι false συνδέσεις στους κόμβους απόφασης.

Η διαγραμματική απεικόνιση ως flowchart θα εμπλουτιστεί περεταίρω και θα καλύψει και τους Κανόνες (Business Rules). Ο στόχος της απεικόνισης ως flowchart είναι διττός: αφενός να αποσαφηνίσει τη σειρά ελέγχου των συνθηκών, εκτέλεσης των σχεδίων ανάθεσης κ.λπ. και αφετέρου να δώσει έναν εποπτικό τρόπο ελέγχου της λογικής του flow.

ERP-EL02-5.0.6.0-image116.png

Στην προηγούμενη εικόνα απεικονίζεται ένας εξαιρετικά απλός αυτοματισμός που εισάγει μία νέα στατική λίστα οντοτήτων ως ομάδα παρακολούθησης, για τις ανάγκες ενός συγκεκριμένου business. Με βάση τα στοιχεία που δηλώνει ο χρήστης στις παραμέτρους του αυτοματισμού, γίνεται έλεγχος αν ο κωδικός δεν υπάρχει και αν όντως είναι νέος, προχωράει στη δημιουργία νέας ομάδας και την αποθηκεύει στην βάση δεδομένων. Παρέχονται πλούσια tooltips (π.χ. στις αναθέσεις τιμών) και έχει γίνει η ακόλουθη σχεδιαστική επιλογή: Τα σχέδια ανάθεσης εμφανίζονται διακριτά μέσα σε containers, με το δικό τους start / end node.

Οι αυτοματισμοί βέβαια μπορεί να είναι περισσότερο πολύπλοκοι και να υλοποιούν διαδικασίες ή ροές πολλαπλών διακλαδώσεων, ειδικών συνθηκών κ.λπ.. Στο ακόλουθο παράδειγμα βλέπουμε ένα τέτοιο αυτοματισμό.

ERP-EL02-5.0.6.0-image117.png

Το flowchart παρέχει δυνατότητες για εξαγωγή σε αρχείο εικόνας, pan and zoom και ανανέωσης, σε περίπτωση που γίνουν αλλαγές στον αυτοματισμό. Αρχικώς εμφανίζεται docked filled, σε δεύτερο tab με όνομα «Διάγραμμα». Με drag & drop το tab διάγραμμα, μπορούμε να το τοποθετήσουμε όπου επιθυμούμε προκειμένου να βλέπουμε και τα τρία βασικά τμήματα του UI του εργαλείου των αυτοματισμών.

ERP-EL02-5.0.6.0-image118.png

Τα τρία τμήματα του UI του εργαλείου των αυτοματισμών είναι συγχρονισμένα: επιλέγοντας για παράδειγμα (α) έναν κόμβο απόφασης στο flowchart θα μεταφερθούμε (β) στον κόμβο της αντίστοιχης συνθήκης εγκυρότητας στο δέντρο διαχείρισης του αυτοματισμού και (γ) στην φόρμα επεξεργασίας της συνθήκης.

Λίστες οντοτήτων

Οι λίστες οντοτήτων ανανεώνονται και εμπλουτίζονται. Παρέχονται σημαντικές αλλαγές και επεκτάσεις σε δομικό και λειτουργικό επίπεδο στις λίστες οντοτήτων.

Κατ’ αρχάς, παρέχεται πλέον η δυνατότητα να τις διαχειριστούμε ως Security Item μέσα από το περιβάλλον Καθορισμού δικαιωμάτων (μενού: Ρυθμίσεις > Χρήστες > Καθορισμός δικαιωμάτων...).

Προσωπικές λίστες & λίστες κοινής χρήσης

Υπενθυμίζεται ότι η πρόσβαση στη βασική διαχείριση των λιστών παρέχεται, κατά κύριο λόγο, μέσω του μενού: Ρυθμίσεις > Εργασίες προσθετικής ανάπτυξης > Λίστες οντοτήτων.

Ήδη από την όψη αυτή βλέπουμε ότι εισάγεται η έννοια των προσωπικών λιστών. Εφόσον ο login χρήστης είναι και ο χρήστης δημιουργίας μίας λίστας, τότε έχει τη δυνατότητα να την ορίσει ως προσωπική. Οι προσωπικές λίστες των χρηστών είναι ορατές μέσω των σχετικών όψεων και στους υπόλοιπους χρήστες πέραν του δημιουργού τους. Δεν αποκρύπτονται δηλ. από τους υπόλοιπους χρήστες. Εξαιρούνται όμως από τις οριζόντιες (framework) ενέργειες χρήσης και εφαρμογής τους. Αν π.χ. σε μία όψη υπάρχει παράμετρος τύπου ESList, τότε σε αυτήν θα είναι διαθέσιμες οι λίστες κοινής χρήσης (μη προσωπικές) και οι προσωπικές λίστες του login χρήστη. Αντίστοιχα και μέσω των επιλογών του μενού Λίστες.

Η βασική όψη (scroller) διαχείρισης των λιστών οντοτήτων (μενού: Ρυθμίσεις > Εργασίες προσθετικής ανάπτυξης > Λίστες οντοτήτων) αναδιοργανώθηκε προκειμένου να απεικονίσει αυτή τη νέα διάσταση των λιστών. By default, ένας χρήστης θα δει τις δικές του, προσωπικές, λίστες και τις λίστες κοινής χρήσης. Μπορεί, κατόπιν σχετικής επιλογής να δει και τις προσωπικές λίστες των υπόλοιπων χρηστών αλλά δεν μπορεί να επέμβει σε αυτές ή να τις διαγράψει. Η προκαθορισμένη ομαδοποίηση των λιστών, στη συγκεκριμένη όψη, είναι ακριβώς βάσει αυτής της διάστασης. Επιπλέον, έχει εφαρμοστεί και μια ήπια χρωματική διαφοροποίηση ανάλογα με το αν η εκάστοτε λίστα είναι κοινής χρήσης ή προσωπική του login χρήστη (οι λίστες μου) ή άλλων χρηστών.

ERP-EL02-5.0.6.0-image121.png

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη όψη επιστρέφει πλέον και τις λίστες εκστρατείας, εφόσον αυτό επιλεχθεί σε νέα σχετική παράμετρος (σελίδα παραμέτρων: Όλες).

Διεταιρικές λίστες και λίστες εταιρείας

Οι λίστες απέκτησαν μια επιπλέον διάσταση, αυτή της εταιρείας. By Default οι λίστες παραμένουν διεταιρικές. Η βασική όψη (scroller) διαχείρισης των λιστών οντοτήτων (μενού: Ρυθμίσεις > Εργασίες προσθετικής ανάπτυξης > Λίστες οντοτήτων) επιστρέφει τις λίστες της login εταιρείας και τις διεταιρικές. Αν π.χ. σε μία όψη υπάρχει παράμετρος τύπου ESList, τότε σε αυτήν θα είναι διαθέσιμες οι διεταιρικές λίστες και οι λίστες της τρέχουσας εταιρείας. Αντίστοιχα και μέσω των επιλογών του μενού Λίστες.

Νέα δυναμική φόρμα

Η φόρμα διαχείρισης μιας λίστας έγινε δυναμική (είναι δηλ. πλέον εφικτό να προσαρμοστεί στις εξειδικευμένες ανάγκες μιας εγκατάστασης) και εμπλουτίστηκε σημαντικά. Σημειώνεται ότι διατίθεται συναφές dashboard που προβάλει με συνοπτικό τρόπο τα σημεία όπου η λίστας αυτή αξιοποιείται. Για παράδειγμα, σε μία εκστρατεία marketing, σε άλλες συνδυαστικές λίστες, σε σχέδια πιστωτικών εκπτώσεων κ.ο.κ..

ERP-EL02-5.0.6.0-image122.png

Δυναμικές λίστες | Οντότητες βάσει όψης

Όπως και στις προηγούμενες εκδόσεις, έτσι και τώρα, ανάλογα με τον τύπο της λίστας (στατική, δυναμική, συνδυασμός) (απ)ενεργοποιούνται διαφορετικές δυνατότητες στην φόρμα. Όταν μία λίστα είναι δυναμική, είναι διαθέσιμος ο expander Οντότητες βάσει όψης. Στο σημείο αυτό, η ευχρηστία της Επιλογής περιοχής όψης και της Επιλογή όψης ενισχύθηκαν, παρέχοντας πλέον τη δυνατότητα αναζήτησης και φιλταρίσματος κατά την πληκτρολόγηση.

ERP-EL02-5.0.6.0-image123.png

Επιπρόσθετα, στην περίπτωση που μια όψη έχει τις παραμέτρους οργανωμένες σε σελίδες / κατηγορίες, έτσι θα προβάλλονται και από το συγκεκριμένο σημείο.

ERP-EL02-5.0.6.0-image124.png

Οντότητες λίστας | Επιλογή πεδίων προς εμφάνιση

Η συγκεκριμένη οθόνη τροποποιήθηκε και υποστηρίζει πλέον την πολλαπλή επιλογή πεδίων για προσθήκη ως στήλες στη λίστα των οντοτήτων ή, αντιστρόφως, για την αφαίρεσή τους.

ERP-EL02-5.0.6.0-image125.png

Οριζόμενα πεδία

Προστέθηκαν μια σειρά οριζόμενων πεδίων. Συγκεκριμένα 10 αριθμητικά πεδία, 10 πεδία ημερομηνίας, 10 πίνακες, 10 σχόλια (πεδία κειμένου) και 10 χαρακτηρισμοί (flags).

ERP-EL02-5.0.6.0-image126.png

Οι λίστες οντοτήτων στο web

Για τις περιπτώσεις λιστών που αξιοποιούνται από κάποιο δυναμικό Web Site, δόθηκε η δυνατότητα καταχώρισης στοιχείων που αποσκοπούν στη βελτιστοποίηση των αναζητήσεών τους μέσα από μηχανές αναζήτησης (SEO), σε μία σειρά νέων πεδίων (Τίτλος, Περιγραφή, Keyword, URL) που είναι πλέον διαθέσιμα τόσο για την όποια τοπική γλώσσα όσο και για την αγγλική.

Επιπρόσθετα, παρέχεται η δυνατότητα εισαγωγής εκτενών σημειώσεων και το flag που δηλώνει το αν η λίστα είναι η όχι διαθέσιμη στο web για εύκολο έλεγχο της ορατότητάς της στο δυναμικό web site.

ERP-EL02-5.0.6.0-image127.png

Σημειώνεται ότι οι λίστες απέκτησαν επίσης εναλλακτική περιγραφή.

Υποστήριξη reporting | Στιγμιότυπο λίστας

Προστέθηκε νέα δομή Στιγμιότυπο λίστας (ES00ListSnapshot, ES00ListItemSnapshot) στην οποία φυλάσσεται ένα στιγμιότυπο των Μη στατικών & Αποθηκευμένων λιστών και, συγκεκριμένα, των Οντοτήτων τους κατά τη διαδικασία της Επαναδημιουργίας λίστας, εφόσον έχει ενεργοποιηθεί η επιλογή (flag): Λήψη στιγμιότυπου. Η δομή αυτή αποσκοπεί στην υποστήριξη αναφορών σε cases που χρησιμοποιούν τις λίστες.

Στο στιγμιότυπο λίστας αποθηκεύονται η ημερομηνία από (ημερομηνία προηγούμενου στιγμιότυπου ή δημιουργίας λίστας) και η ημερομηνία έως (ημερομηνία επαναδημιουργίας). Στις οντότητες στιγμιότυπου λίστας αντιγράφονται τα αποθηκευμένα GIDs των οντοτήτων τη στιγμή της λήψης του στιγμιότυπου.

ERP-EL02-5.0.6.0-image128.png

Παράμετροι τύπου ESList | Χρήση λιστών ως φίλτρα σε Όψεις

Ως γνωστόν, οι λίστες επί μίας οντότητας μπορούν να εμφανιστούν ως παράμετρος σε όψεις (Παράμετρος τύπου ESList). Για παράδειγμα, στην ακόλουθη όψη έχει προστεθεί η παράμετρος «Επιλογή βάσει λίστας». Στις προηγούμενες εκδόσεις, το drop down των παραμέτρων αυτού του τύπου έδειχνε την περιγραφή των λιστών προκειμένου ο χρήστης να επιλέξει την επιθυμητή. Πλέον, το drop down αυτού του τύπου εμπλουτίστηκε με επιπλέον πληροφορίες. Συγκεκριμένα συμπεριλαμβάνει:

  • Τον κωδικό και την περιγραφή της λίστας
  • Αν είναι προσωπική λίστα (λίστα του login χρήστη) ή κοινής χρήσης
  • Αν είναι διεταιρική και ποια εταιρεία αφορά
  • Την ημερομηνία επαναδημιουργίας της λίστας

Ακόμη περισσότερο, ο χρήστης έχει πλέον τη δυνατότητα να πληκτρολογήσει στοιχεία από οποιαδήποτε από τις παραπάνω στήλες και να αναζητήσει / φιλτράρει αυτόματα τις λίστες που ταιριάζουν στους πληκτρολογημένους χαρακτήρες.

ERP-EL02-5.0.6.0-image129.png

Σημειώνεται ότι οι ίδιες στήλες έχουν προστεθεί και στο διάλογο επιλογής λίστας για εφαρμογή φίλτρου λίστας.

Όψεις

Επεκτάσεις στην άμεση διαμόρφωση εμφάνισης στηλών

Στο δεξί κλικ μενού επί μίας επικεφαλίδας κολώνας (column header) όψης και στον ανανεωμένο διάλογο των «Ιδιοτήτων», προστέθηκαν νέες δυνατότητες.

Διαχείριση προβολής εικόνων σε όψεις

Συγκεκριμένα, ο χρήστης μπορεί πλέον να ορίσει μέγιστες διαστάσεις για εικόνες από εξωτερικές πηγές (π.χ. εικόνες από μια περιοχή του δίσκου ή το διαδίκτυο), όπως, για παράδειγμα στην όψη Φωτογραφίες – Gallery του Merchandising.

ERP-EL02-5.0.6.0-image130.png

Στην περίπτωση αυτή, οι φωτογραφίες που προβάλλονται στην όψη είναι συνήθως μη επεξεργασμένες, μεγάλων διαστάσεων και σε διάφορες αναλογίες, ανάλογα με τον τρόπο που ελήφθησαν (από tablet ή κινητό, landscape ή portrait κ.λπ.). Το αναλογικό resizing ως προς τις μέγιστες διαστάσεις, έχει σαν αποτέλεσμα μία πιο ευανάγνωστη όψη.

ERP-EL02-5.0.6.0-image131.png

Προκειμένου ο χρήστης να δει άμεσα την φωτογραφία στο αρχικό της μέγεθος, μπορεί να επιλέξει την προβολή εικόνας μέσω του δεξί κλικ μενού (διαθέσιμο σε κολώνες τύπου BoundImage). Μέσω της προβολής εικόνας, δίδεται επιπλέον η δυνατότητα για copy ή αποθήκευση της εικόνας αλλά και για ανάλυση ή και την ταξινόμησή της, με τη βοήθεια των γνωστικών εργαλείων.

Ενεργοποίηση context πληροφόρησης (Decision Cards)

Επιπλέον, μέσω του συγκεκριμένου διαλόγου παρέχεται πλέον η δυνατότητα ενεργοποίησης context πληροφόρησης -για τις οντότητες για τις οποίες διατίθεται: Δηλαδή για την ενεργοποίηση άμεση πρόσβασης σε Επισκόπηση, Timeline, Gantt Chart, Scorecard, ανάλογα με την οντότητα. Αυτό επιτυγχάνεται μετά από την εισαγωγή της οδηγίας: <Όνομα πίνακα οντότητας>|<Πεδίο GID οντότητας>[1] στο πεδίο context πληροφόρηση.

ERP-EL02-5.0.6.0-image132.png

Υπενθυμίζεται ότι οι μεταβολές ως προς την εμφάνιση της στήλης δεν αποθηκεύονται άμεσα, όπως άλλωστε και μέσω του Advanced Designer (<ctrl+F12>). Εφόσον ο χρήστης επιθυμεί να αποθηκεύσει τις αλλαγές του, θα πρέπει να επιλέξει διακριτά την αποθήκευση του Layout.

Περισσότερες πληροφορίες για την context Πληροφόρηση είναι διαθέσιμες εδώ: https://wiki.entersoft.eu/wiki/2020_DecisionCards

Νέο OLAP

Εμφάνιση συνόλων

Έγιναν αλλαγές στην παρουσίαση (font) των συνόλων στα νέα OLAP ώστε να είναι πιο ευδιάκριτα.

Για παράδειγμα:

ERP-EL02-5.0.6.0-image133.png

Επεξεργασία OLAP – Αποθήκευση ως

Δίδεται η δυνατότητα δημιουργίας αντιγράφου ενός OLAP μέσω της επιλογής «Αποθήκευση ως…» Όταν το source είναι όψη, εμφανίζεται διάλογος ώστε να επιλεχθεί από τον χρήστη αν είναι θεμιτή και η δημιουργία αντιγράφου και της πηγής – όψης ή μόνον του OLAP. Στην περίπτωση που η πηγή είναι SSAS κύβος αντιγράφεται μόνον το OLAP. Στο νέο OLAP που δημιουργείται αντιγράφεται μόνο η προκαθορισμένη διάταξη. Μετά την επιτυχή αποθήκευση φορτώνεται το νέο OLAP.

ERP-EL02-5.0.6.0-image134.png

Κατασκευή όψεων και κατασκευή EMIs | Προεπισκόπηση αποτελεσμάτων

  • Διατίθεται η δυνατότητα προεπισκόπησης αποτελεσμάτων του ερωτήματος του top level επιπέδου της όψης, επί αποθηκευμένης όψης, μέσω του σχετικού κουμπιού, δεξιά της διαμόρφωσης γραμμογράφησης.
  • Η προεπισκόπηση δεδομένων ήταν ήδη διαθέσιμη σε συγκεκριμένο σημείο στα EMIs, όπου είχε νόημα. Το σημείο αυτό ήταν η εισαγωγή δεδομένων από οντότητα και παρεχόταν πρόσβαση με το συνδυασμό πλήκτρων <ctrl> + <left mouse click> επί του κουμπιού με τις τρεις τελίτσες, στην στήλη πηγή, του διαλόγου Στοιχείων Οντότητας. Προκειμένου να γίνει εμφανής η συγκεκριμένη δυνατότητα, προστέθηκε διακριτό κουμπί στην toolbar του διαλόγου.

ERP-EL02-5.0.6.0-image135.png

Entersoft Cloud Store – Δημιουργία συνδρομής από desktop ES application

Μέχρι στιγμής το σημείο εκκίνησης για τη διαδικασία διαμόρφωσης μιας συνδρομής στο Entersoft Cloud Store ήταν στο ίδιο το Store. Περισσότερες λεπτομέρειες είναι διαθέσιμες εδώ: https://wiki.entersoft.eu/wiki/Entersoft_Cloud_Subscription_EN

Από την έκδοση αυτή η δημιουργία συνδρομής είναι διαθέσιμη και μέσω των Entersoft εφαρμογών (Entersoft Business Suite) μέσω του μενού: Ρυθμίσεις > Επικοινωνία με τον εξυπηρετητή > Δημιουργία συνδρομής στο ES Cloud.

Αν οι ακόλουθες παράμετροι εταιρείας, δεν έχουν συμπληρωθεί, δεν έχει δηλαδή δημιουργηθεί συνδρομή ούτε έχει γίνει επιβεβαίωση σύνδεσης, τότε η εφαρμογή θα εμφανίσει σχετική ειδοποίηση συστήματος στους διαχειριστές, με τη δυνατότητα να προχωρήσουν άμεσα στη δημιουργία συνδρομής.

ERP-EL02-5.0.6.0-image137.png

https://www.iconexperience.com/_img/o_collection_png/blue_dark_grey/24x24/plain/equalizer.png ES Cloud Store - GID Συνδρομής
Κατηγορία παραμέτρων Entersoft Cloud Store
https://www.iconexperience.com/_img/o_collection_png/blue_dark_grey/24x24/plain/equalizer.png ES Cloud Store - ID Συνδρομής
Κατηγορία παραμέτρων Entersoft Cloud Store

Σε περίπτωση που οι παράμετροι είναι ελλιπώς συμπληρωμένες θα εμφανιστεί ανάλογη συστημική ειδοποίηση σφάλματος. Ο διάλογος για δημιουργία συνδρομής είναι ο ακόλουθος:

ERP-EL02-5.0.6.0-image139.png

Με τη διαδικασία αυτή θα ενημερωθούν αυτόματα οι παραπάνω παράμετροι καθώς και η εξής:

https://www.iconexperience.com/_img/o_collection_png/blue_dark_grey/24x24/plain/equalizer.png ES Cloud Store - Endpoint Token ID για πρόσβαση σε Insights χρήσης των components της εφαρμογής
Κατηγορία παραμέτρων Entersoft Cloud Store

Που αφορά τα Insights χρήσης των Components της εφαρμογής.

Η διαδικασία δημιουργίας συνδρομής στο Entersoft Cloud Store με σημείο εκκίνησης το ίδιο το cloud store περιγράφεται εδώ: https://wiki.entersoft.eu/wiki/Entersoft_Cloud_Subscription_EN. Παρατηρούμε ότι μία σειρά πληροφοριών που ο εγγραφόμενος χρήστης έπρεπε να αναζητήσει και να συμπληρώσει χειροκίνητα, έρχονται συμπληρωμένες αυτόματα όταν σημείο εκκίνησης είναι η ίδια η Entersoft εφαρμογή. Οι προϋποθέσεις εγγραφής που περιγράφονται στο προαναφερθέν URL, εξακολουθούν να ισχύουν και σε αυτόν τον τρόπο δημιουργίας συνδρομής.

ERP-EL02-5.0.6.0-image140.png Cloud.Entersoft.gr
Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τις Entersoft Cloud Εφαρμογές:

εδώ: https://www.entersoft.gr/products/entersoft-cloud-apps
και εδώ: https://cloud.entersoft.gr/el/apps/

Διάφορα

Μηνύματα εφαρμογής | Keyboard shortcuts

Ορίστηκαν keyboard shortcuts για τους διαλόγους Yes/No, Confirmation, Warning, Stop, inform, Error, για την γρήγορη απόκριση του χρήστη στον εκάστοτε διάλογο. Με το πλήκτρο <ALT> γίνεται ορατό ποιοι χαρακτήρες λειτουργούν ως keyboard shortcuts. Σημειώνεται ότι για το κουμπί Όχι το shortcut είναι το χ καθώς το Ό έχει τόνο, αλλοιώνοντας την έννοια της συντόμευσης.

Τεκμηρίωση & αναζήτηση εντός κειμένου

Στην παρουσίαση της Τεκμηρίωσης (Οριζόντιο μενού > Βοήθεια > Τεκμηρίωση) της εφαρμογής και, συγκεκριμένα, στην προβολή περιεχομένων του PDF αρχείου (δεξί τμήμα της οθόνης) προκαθορίστηκε να είναι αυτόματα ανοιχτή και διαθέσιμη η δυνατότητα αναζήτησης επί του PDF αρχείου.

ERP-EL02-5.0.6.0-image141.png

Συνδέσεις τραπεζών

Η επιλογή Οριζόντιο μενού > Συνδέσεις τραπεζών είναι πλέον ορατή μόνον εφόσον υπάρχουν ενεργές συνδέσεις τραπεζών

Πρόταση γλώσσας εισόδου διαφορετικής της default, κατά το πρώτο login

Αν στο CSConfig κατάλογο της εφαρμογής προστεθεί αρχείο με όνομα: force_product_lang.txt και μέσα του οριστεί ένας αριθμός (π.χ. 1) τότε γίνεται override η default γλώσσα του προϊόντος και αντί για την 0 (δηλ. την προκαθορισμένη από τη λίστα των υποστηριζόμενων γλωσσών μιας ES εφαρμογής) η εφαρμογή ανοίγει στην γλώσσα που αντιστοιχεί στο νούμερο που γράφει το αρχείο.

Για παράδειγμα, τα EL-02 προϊόντα έχουν τρεις γλώσσες el-GR, en-GB, en-US που αντιστοιχούν στις θέσεις 0, 1, 2. Η προκαθορισμένη γλώσσα των EL-02 προϊόντων είναι η πρώτη, δηλαδή αυτή με index 0. Αν στο αρχείο force_product_lang.txt ορίσουμε την τιμή 2, τότε ως προκαθορισμένη γλώσσα θα θεωρηθεί η en-US. Επιπρόσθετα, η Entersoft εφαρμογή θα πρέπει να κληθεί μέσω extended shortcut της μορφής: ESMainApp.EXE -language en-US

Το παραπάνω εφαρμόζεται την πρώτη φορά που θα εκτελεστεί η Entersoft εφαρμογή σε ένα τερματικό. Αν ο χρήστης έχει κάνει login σε προηγούμενη χρονική στιγμή, θα υπερισχύσει η γλώσσα του προηγούμενου login.

Ακόμη

  • Αισθητική ανανέωση του διαλόγου Λήψης και εγκατάστασης νέων εκδόσεων

ERP-EL02-5.0.6.0-image142.png

  • Αξιοποίηση της session παραμέτρου ESFICALYEARBASECURRENCYSYMBOL στα Scorecards για ορθή απεικόνιση πληροφοριών στην περίπτωση που η login γλώσσα εφαρμόζει currency ρυθμίσεις που διαφέρουν από αυτές τις εταιρείας.
  1. Όπως αυτό το πεδίο GID έχει ονομαστεί στο ερώτημα της όψης από τον κατασκευαστή της εκάστοτε όψης…


PDF Version